-
nawet nie oczekuję, by mnie ktoś tutaj przekonywał. Generalnie wybór będzie wypadkową wielu czynników: ceny zakupu, kosztów utrzymania oraz wszechstronności w użytkowaniu. Najbardziej podoba mi się GTA lecz nie wiem jak jest z kostami utrzymania - np elementami zawieszenia, z dostępnością - wkońcu nie wyprodukowali tych wersji za wiele.
166 - jest z silnikiem Busso lecz chyba musiabym się tym przejechać by sprawdzić czy nie jest za duża. Co prawda obecnie jeżdże C5 lecz chciałem mniejsze auto - zwyczajnie łatwiej zaparkować (właściwie krótsze).
159 - największa wada to duża popularność a 2.4 nie brzmi jak V6 i chyba z tego powodu ostanio odpada.
-
Przede wszystkim 159 jest o wiele cięższe od 156. Gta będzie szybsza niz 159 w swojej masie i z podstawowym silnikiem. Chyba że mowimy o Ti ale cena 40k i wiecej. 166 jest b duza w środku. Spokojnie 3 osoby sobie posiedza bez problemów. Jak pisalem temat rzeka. Zależy czego oczekujesz....
Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka
-
Szukałem rzetelnych informacji, które pomogą mi w zakupie samochodu. Dużo zawdzięczam forum (finalnie - szczęśliwy wybór auta), dlatego postanowiłem zgłosić swój akces. Warto dzielić się tu swoimi tematami i co chce podkreślić jest to miejsce dzięki, któremu łatwiej można wejść w temat wyboru, zakupu i użytkowania Alfa Romeo. Pozdrawiam wszystkich alfaholików!
-
Kupiłem pierwszą Alfę w życiu i znalazłem wizytówki do forum w mojej Belli :)
-
Szukalem w internecie opinii uzytkownikow Alfy Romeo 159 na temat tego auta, i tam ktos polecil ta strone.
-
Szukałam informacji na temat 159, przypadkiem trafiłam tu i postanowiłam się zarejestrować :)
-
Od szwagra, który obserwuje was na facebooku. :rolleyes:
-
Znalazłam forum w wyszukiwarce Google
-
W sumie dowiedziałem się od kolegi, który jest Alfaholikiem, trafił tu szybko, a teraz kocha swoją Bellę :)
-
Przeszukując sieć znalazłem kilka ciekawych projektów :) mam nadzieje ze bedzie nam sie fajnie współpracowało bo zamierzam tutaj pozostać na dłużej:) zakochałem sie w Alfach <3