Jak sprawdza jaka cena orginalu to sie za glowe wezma:)i beda kombinowac ;)ale mam nadzieje ze normalny warsztat i ogarnie temat:)
Printable View
Jak sprawdza jaka cena orginalu to sie za glowe wezma:)i beda kombinowac ;)ale mam nadzieje ze normalny warsztat i ogarnie temat:)
chłopaki powiedzcie ile folii 3m trzeba na obklejenie konsoli i kierownicy itp? :) chodzi mi o wymiar folii zeby wystarczyło :)
Założyciel wątku w pierwszym poście pisze o 1m2 - kierownica, listwy, konsola i element konsoli wokół lewarka.
wziąłem 1m x1,22 bo tylko taką mięli w sklepie...była tez 90x100 ale kurcze..wolę by mi zostało trochę folii niż by później domawiać :) ej i by zdjąć poduszkę to czy dobrze zrozumiałem: kierownica pod kątem 90*, wyjmujemy klemy, odkręcamy osłony te co są za samą kierownicą, następnie wkładamy długi śruboktęt za kierownice i zatrzask wyskakuje Są jeszcze jakieś niespodzianki przy wyjmowaniu czy to co opisałem?
nie odkrecasz zadnego plastiku. Dwa plaskie srubokrety wkladasz w dwa otwory i przekrecasz-tak jak dokrecasz srube. Poduszka wyskoczy. Z tylu masz 2 albo 3 srubki i odkrecasz je i panel zdejmujesz panel z kierownicy.
Witam,
Może się przyda. chyba że jest prostszy sposób.
https://www.youtube.com/watch?v=BoSHOY2Gd2Y
Ja tam żadnych klem nie odpinałem bo po co? Z kluczykiem w stacyjce obracamy kierą tak by poodkręcać srubki i odczepic airbaga potem wyciągamy kluczyk ze stacyjki i po chwili odpinamy wtyczki z airbaga. Montując robimy w odwrotnej kolejnosci. Robiłem tak kilka razy i jest ok.
Witam, kilka stron wstecz są zdjęcia z mojego oklejania folią 3m plastików z wnętrza auta, wyszło super!Ale jednak do poprawki mam tylko jeden element ( konsole środkową) z tego względu, że za szybko chyba robiłem i zapomniałem ten jeden element posmarować klejem do foli 3M!No i po ok. 2 miesiącach bąbel na bąblu! a na kierownicy i reszcie kompletnie żednego bąbelka najmniejszego bąbelka! Więc polecam dać klej 3M, choć nie którzy twierdzą, że nie trzeba! A jednak!Na początku super różnicy nie ma z klejem czy bez jest ok., ale jak się pokazały bąble na całości to masakra!
Marcin a jaki dokładnie klej uzywales? Bo wiem ze 3M ma kilka rodzajów. ..Bo tez mam folie taka jak ty i juz zamierzam się za oklejanie ale z klejem:)
być moze jakąś feralną serię trafiłeś :/ śledze temat od samego początku i nikt takiego problemu nie miał , po za jednym forumowiczem bo kupił najtańszą folię (nie 3m), a co do kleju to pewnie premier wp3000