Drogo. Nie będę nikomu smalił cholewek.
Rozrząd kupuję za 400zł, uszczelka do 5 cyl kosztowała 60, spawanie kolektora 50, weźmy inne pierdoły 100 to mamy 600 kilka. 1200 robocizna, która potrwa 4-6 godzin? Szacun.
Printable View
Drogo. Nie będę nikomu smalił cholewek.
Rozrząd kupuję za 400zł, uszczelka do 5 cyl kosztowała 60, spawanie kolektora 50, weźmy inne pierdoły 100 to mamy 600 kilka. 1200 robocizna, która potrwa 4-6 godzin? Szacun.
Panowie polecicie kogoś z Łódzkie w sprawie usunięcia klapek z kolektora plasitkowego? Albo np tune force? Ktoś sie pytał jakie koszta u nich i czy w ogóle warto? W łodzi w tmini powiedzieli 900 zł co moim zdaniem jest trochę za drogo.
Kup kolektor na allegro i zaslep. Do serwisu jedziesz tylko na wymianę
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
Ja za samą wymianę kolektora płaciłem 350, do tego spawanie i planowanie ok. 200 zł. Ale była to cena promocyjna, bo trochę warsztat za późno zauważył problem.
Panowie ogólnie jestem zdania, że za dobrą robotę się płaci ale chciałbym mieć po prostu coś do porównania. Jak ktoś może zrobić mi taniej/w podobnej cenie ale w Wawie to z chęcią skorzystam bo do Pabla Garage mam 50 km i cały dzień wolny muszę brać.
olo_84 myślałem o tym, ale mam kolektor plaistkowy, a nie wiem czy aluminiowa są plug&play i do tego większość kolektorów jest bez nastawnika i nie mam pojęcia czy będzie pasowała od plastikowego.
Plastikowy z aluminiowym pasują zamiennie. Ja , i zresztą wiele innych osób, ma tak zrobione. Nastawnik zostawiasz swój podłączony, nie musi być przykręcony do kolektora, można go podczepić z boku.