rozciągnąłem nowe kabelki od silnika do bagażnika od car audio :)
Printable View
rozciągnąłem nowe kabelki od silnika do bagażnika od car audio :)
zalana pod korek ultimatem + wbity 137 000 km na liczniku.
Wymienione świece żarowe z Dieslu
ja za sztuke "iskra" dałem 20zł też ostatnio wymieniałem.
Wymyta i wysuszona, a później pierwsza sesja nocna na parkingu z aparatem i statywem :)
Dolałem płynu chłodniczego.
w sobotę była w SPA na ciepłej kąpieli z róznymi dodatkami, plus wymyte wnętrze, dodatkowo zalana do pełna, by przez weekend przejechać w spokoju ponad 500 km.
Odwdzięczyła się :)
Zmieniłem uszczelkę pod kapą zaworową, wymieniłem żarówki, założyłem czarny znaczek na przód (własnej roboty ;)) i kupiłem opony na tył :) przedemną jeszcze masa pracy ale do celu niedaleko ;)
a ja swoja zatankowalem do pelna co mi starczy na 200 km ;/ bo prblem jest
http://www.forum.alfaholicy.org/lpg_...tml#post468880
Zalana po korek..
Zadbałem o kluczyk :)
http://img5.imageshack.us/img5/2440/zdjcie2fg.th.jpg
Kupiłem zestaw dywaników gumowych Doma. :)
Wymieniłem termostat, podmieniłem krokowy z innego silnika ale problem chyba jednak jest gdzie indziej, zalana świeżym płynem chłodniczym i porządnie przegoniona
ładny
Nowe żarówki mijania, Osram Nightbreaker plus. Rano zobaczymy czy warto było wydać kasę. Zalana do pełna, jak co tydzień, niestety.
zalana do pełna :)
Konkretnie to wczoraj, ale zamocowalem tylne nadkole bo stare było oberwane i spadało na koło oraz wymieniłem lewą postojówke. Dzisiaj jeszcze mam do zawalczenia z nadkolem przednim.
Ja wczoraj w końcu odebrałem sprzęt z warsztatu. Dzisiaj udało mi się naprawić, bo chłopaki zepsuli, wymienić żarówki, umyć i wybrać się po nową pieczątkę w dowodzie. Szczęśliwie nic już jej nie dolega, więc w nagrodę dostała jeszcze paliwka :)
No to ja sie pochwale ze pierwszy raz w zyciu (mlody jestem ;P) i jednoczesnie pierwszy raz w Alfie zmienilem zarowke :D (lewa mijania, nie wiem czy dobra - nijaki ,,Hejalux'' kupiony na Shellu, uzywal ktos moze?) Aha, no i oczywiscie tankowanko :)
Oooooooo jesteś i Ty :) :) :)
Pozdrowionka ; )
---------- Post dodany o godzinie 20:46 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:38 ----------
Gratulacje :) I jak spodobał Ci się TWÓJ PIERWSZY RAZ ? :D
... Mnie za każdym razem przy wymianie żarówki w Alfie szlag trafia :D
Żeby nie było OT, moja dostała dzisiaj świeżutki Mobil1 10W40 + filtr oleju.
Filtr powietrza ma dojść jutro :)
Bylo niezle ;P Generalnie to 5 minut wyjmowalem stara, pol godziny glowilem sie jak zalozyc drucik przytrzymujacy zarowke, ktory niechcacy odczepilem i 7 minut zakladalem nowa. Nastepny raz to bedzie max 10 min :)
Dam Ci znać jak u mnie się spali lub będę wymieniał na inne to mi pomożesz ;D
Jezeli w 156 jest tak samo jak w mojej 147 to NO PROBLEM :)
Może to nic wielkiego ale moja Piękna odwiedziła wczoraj myjnię. I dostałem kuponik dzięki któremu 10 mycie, najdroższy program gratis 8)
wyczyszczony i nasmarowany mechanizm wycieraczek - w końcu wszystko chodzi cichutko ;D
moja dzisiaj dostała nowiutki akumulator, odwiedziła myjnie, potraktowałem ją też odkurzaczem... a w prezencie ode mnie dostała....zapach :) .... jabłkowy :D
Wymienilem rure laczaca turbine z intercoolerem. Stara rozsypala sie w reku po demontazu :)
Dzisiaj Alfa otrzymała nowy filtr kabinowy (chyba nikt nie wymieniał bo już zaczynał pleśnieć oueee ;/;/ stąd niemiły zapach)
Oraz poprowadziłem kable do wzmacniacza (za schowkiem) lecz nie dochodzi sygnał do głośnika ;/ a zasilanie itd jest ;/