Przebieg na zegarze 330 kkm.
Printable View
Przebieg na zegarze 330 kkm.
Lampka braku ciśnienia powinna zapalić sie przy 0.2-0.5 bara przed chwilą sprawdzałem w manualu i to wygląda że pompa się kończy. Może na początek zmień filtr oleju na manna
W manualu masz pięknie opisane i rysunkami pokazane jak sprawdzić pompę olejową, warto to ustrojstwo wytargac i pomierzyć jak coc to mam pompę w dobrej kondycji
Ok.Odezwę się jak ja wyrwę.Aby wiedzieć co i jak mierzyć.
z dostepnościa nowej problemu nie ma, gorzej z ceną raczej nie do przełknięcia
Ceny pompy istotnie powalają. Mam używaną pompę po przebiegu 180 tysięcy na zapas dla siebie:)
Bo ja wiem cena jak na wymianę jedyną na 200tyś km to chyba nie ma tragedii. Wartość prawie połowy auta razem z wymianą
Według mnie w 3 wersji silnika 2,5 montowanej w 155 i Cromie mogli pokusić się o pompę na wale tak jak jest to w 166 3,0 24V. Dzisiaj moja V6 została wyciągnięta z pod kołdry i stoi na kanale. Wymieniam przewody hamulcowe na miedziane:)
Ale pompa nawale daje lepsze ciśnienie niż pompa która ma osobny napęd. Gdyby było inaczej to do dziś pompy na wałach by nie montowali:)
Moim zdaniem stara pompa ma lepszy napęd i łatwy w demontażu czy naprawie a ciśnienie daje takie same. Stara pompa napędzana zębatką ślimakową a nowa chyba łańcuchem
żeby wymienić ślimaka(jak jest taka potrzeba) to głowica musi być zdjęta, sama pompa wychodzi bez demontażu głowicy
Znowu ćwiczyłem na elementach foliowanie carbonem:D
Zajebiste krzesełko:D
Fajnie wyszło.
Żeby nie było - też się ostatnio "karbonem" bawiłem.
Kiedyś za bardzo się przyłożyłem do czyszczenia jednego panelu na tunelu - i wyślizgałem w jednym miejscu.
Teraz miałem chwilę wolną, więc okleiłem tym co było pod ręką.
Wyszło tak:
Dobrze wychodzi ten karbonik, jestem ciekaw jak z trwałością foli
Dzisiaj Wujo zajechał na pit stopa:D
Andrzej róbcie swapa na 3.0 V6!dopiero Wujo będzie latał;)
Fajnie jest zobaczyć Alfę na starych blachach:)
Dzisiaj fajnie jest zobaczyć jakiekolwiek auto na czarnych blachach, a jak jest zadbane to aż razi w oczy:)
Andrzej a to jeszcze oryginalny z tego auta TS 16V czy już drugi/trzeci ? :)
Nic z 24V ?
Już wiem, że da się wyjąć alternator górą.Dałem radę mimo śrub włożonych od strony kółka pasowego.No i trzeba mocno na wygłuszenie uważać.
Panowie moja V6 już umyta i po 2 latach wyjechała z garażu. Właśnie jedzie do mnie swoją 75 V6 Mikelos zobaczyć moja torpedę:)
Andrzej rzuciłbyś jakąś fotkę poglądową, a nie tylko się chwalisz że polakierowana, że umyta, że jeździ ... :D
Panowie chetnie kupie 155 w v6 jesli sa chetni (oby) to jestem zainteresowany.
poco ci 2 155 w v6 sprzedaj jedna