Z tych najlepszym wyborem będzie Motul lub Mobil. Niestety to właśnie hurtownicy wprowadzają w obieg największą ilość podróbek ...
Ja też :)
Printable View
Fanem i ja jestem tej marki oleju bo go używam od kilkunastu lat do swoich aut i nigdy nie było problemu z silnikami. Ty jesteś zdecydowanie krytykiem tej marki, powielasz nie tylko w tym temacie problem z hurtowym podrabianiem tego oleju opierając się na wątpliwych i jednostkowych doniesieniach
Skoro jesteś "fanem" to zrozumiałe, że będą one dla Ciebie zawsze "wątpliwe" :)
Ja nie jestem "fanem" żadnej marki oleju - a te marki, które oszukują swoich klientów umieszczając na opakowaniach olejów mineralnych po HC ("półsyntetycznych") nie dające wątpliwości napisy "FULL SYNTHETIC" po prostu dyskwalifikuję w swoim użytkowaniu i traktuję jako naciągaczy. A właśnie do tej grupy od prawie dwóch lat należy też Motul.
A tu "wątpliwe" i "jednostkowe" przypadki - wystarczy wejść na wschodnio-europejskie większe fora motoryzacyjne a bez problemu znajdzie się więcej ;)
Załącznik 102641Załącznik 102642
Albo tutaj - znajdź trzy różnice (z Allegro) :)
Załącznik 102643
Artih, to podobnie jak z Mobil-em. Gdybyś miał jedną bańkę do pooglądania przez 3min, później przez 3min drugą, to nie byłoby łatwo znaleźć różnice. Jedna jest natomiast niezaprzeczalna - zapach :) Oryginalny ma taki delikatny zapach, a podróba - śmierdzi, śmierdzi bardzo podobnie jak Lotos 15w40 :) Więcej szczegółów dla zainteresowanych :P
to teraz się nasuwa pytanie gdzie kupować olej? internet?
Ja upieram się przy zdaniu, że duże hurtownie. Duża skala = duża pewność :)
chłopaki nie kłóćcie się o to każdy ma swoje zdanie i go nie przegadasz jak mam takiego kuzyna co do audi jest najlepsze i nigdy się nie psuje :D ja tu pytam się gdzie kupić olej ?!