Dzięki za info. Właśnie się wybieram do Cinsoftu na program po zmianach w swojej 1.4 TB.
Turbo VL38 + intercooler FMIC
Printable View
Temat o chiptuningu, a jak widać i grube projekty są też realizowane.
Mnie interesuje co mogę uzyskać w Julce z motorem 1.4 TB 120KM? W zasadzie skupiam się tylko na chipie, bez zmian turbiny itp. Ewentualnie wymiana IC na większy, ale to dopiero jeśli by mnie uzyskana moc nie zadowalała.
Zatem proszę o jakieś realne przykłady tego co można bezpiecznie dla silnika zrobić z 1.4 120KM.
Pozdrawiam.
- Rafał
Rafał to zależy jakie będziesz miał tam ihi 36-39
140-160KM
A i pamiętaj wczesne roczniki często miały bonus w KM
[MENTION=6]Piotriix[/MENTION] - IHI a nie ichi ;)
[MENTION=248]alces1[/MENTION] - tu Piotriix ma rację, przed liftem potrafiły mieć około 140KM, i przy małym IHI chip w zasadzie nic nie da, bo właśnie limit to 140-145KM.
Może przed strojeniem umów się na sprawdzenie jaką moc masz teraz.
Dzięki za odp. ale co to jest "IHI"? Pierwszy raz spotykam się z tym skrótem...
W sumie 150KM by mi wystarczyło, tym bardziej, że to będzie samochód dla żony.
Pozdrawiam.
- Rafał
To marka turbosprężarek.
Takie pytanie mam 210t km nalatane, auto po chipie tak ze 110t km przejezdzilo i nic nie bylo zagladane do turbo. Czy w taki przypadku wypadało by przeserwisować turbo. Mechanik stwierdził że jak sie wyspie to może narobić. Co robić zrzucać turbo i regenracja? Czy może kupić i zamontować Garreta 1446? Czy mógłby on być w zamian za IHI bez wiekszych modyfikacji na tym programie co teraz jest IHI?
Trochę to brzmi jakbyś chciał wymienić część profilaktycznie, mimo że nie ma z nią żadnych problemów ;d