Wiem wiem :) i tak zniszczyłem śrubki bo nie miałem torxa 5 ramiennego, więc od razu pożegnałem się z gwarancją ;)
Printable View
Wiem wiem :) i tak zniszczyłem śrubki bo nie miałem torxa 5 ramiennego, więc od razu pożegnałem się z gwarancją ;)
a co sądzicie o wkładkach PIERBURGa?
szukam do mojej 166 2.5 V6 (wkładka f 00c 2g2 030) i "upaliłem" ostatnio oryginalnego boscha
a że od jakiegoś czasu nie mam dobrego zdania o tej firmie szukam czegoś przyzwoitego ale nie chińczyka
znalazłem na allegro http://allegro.pl/przeplywomierz-pierburg-astra-g-corsa-c-vectra-dti-i5371725489.html
Ja zrobiłem już na Pierburgu 3000km i jest okej. Jak potrzeba to wrzucę logi z FES-a
na razie zamówiłem boscha 0280 218 019 za 330 pln
ponoć nie spadł z transportu
(kolega z LanciaKlubPolska polecił mi sklep z naprawdę niskimi marżami w Lubartowie)
a w FOCIE zaproponowali mi chińczyka za 65 pln i turka za 105 pln :D ... zrezygnowałem ...
(na niezadane jeszcze pytanie jak upaliłem przepływkę... umyłem ją rozpuszczalnikiem :) bo i tak okłamywała...)
Mam dobrą wiadomość dla użytkowników bodajże JTS, JTD i nowszych V-ek :) Czyli przepływomierzy z wkładką F 00C 2G2 063
Otóż wkładka ta występuje w przepływomierzu od IVECO :D 2,3JTD
Przepływka ma numer 0 281 002 565 i kosztowała mnie raptem 225zł :)
Bardzo ciekawa informacja.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Czy jest ktoś w stanie powiedzieć jaki numer wkładki powinien być w przepływomierzu bosch 0 280 218 164? silnik 2.2 JTS 2006 rok
Powiem Ci że w tym katalogu: http://www.meat-doria.com/home_hoffer można znaleźć sporo informacji :)
Czasem nie na wprost, ale np. można fajnie poszukać po numerze wkładki, w jakich przepływkach występowała, może Tobie też się przyda
Dzięki za link do strony. W mojej przepływce bosch 0 280 218 164 była zamontowana wkładka F00C 2G2 063. Po wpisaniu na powyższej stronie numeru wkładki wychodzi na to ze jest ona od silników diesla i 2.0 JTS a o 2.2 JTS nie ma nic pod tym numerem. Nie wiem czy jest brak w katalogach czy po prostu ktoś zamontował inna wkładke. Mógłby ktoś sprawdzić w swoim 2.2 JTS jaki jest numer wkładki? Z góry dzięki za pomoc
Witam, podlacze sie do tematu bo mam problem z przeplywka a rzecz polega na tym ze padla i tu nie ma problemu wykreca sie zczytuje nr czesci kupuje nowa ale jakis porzedni wlasciciel nyl na tyle inteligentny ze założył przeplywke bez zadnych numerów i teraz pytanie do wszystkich czy jakos moge dobrac model po danych samochodu czy co bo zrobilem probe na 0 281 002 309 i dol obrotow jest dobry ale powyzej staje sie osiolkiem model 156 1.9 jtd 2002r 85kw 115km
Co teraz?
Dodam ze jak odlacze przeplywke to wogole nie ma życia w silniku po podlaczeniu do 2.5-3tys obrotow jest ok a potem żółw