dobre na deszcz ale słabe na sniego/błoto/sól boshe są
Printable View
Ja założyłem MotoGumy za 3 dyszki z aledrogo i póki co jestem zadowolony. Zbierają dobrze, pracują cicho. Wycieraczka kierowcy nie zbiera na ostatnich 5 cm ale to wina mojego braku cierpliwości i użycia ich gdy były jeszcze trochę przymarznięte. Boshe które mi polecano kosztują ponad stówkę... chyba wolę wymienić wycieraczki co 3-4 miechy niż raz na rok i potem sobie w brodę pluć jak zrobię z nimi to co zrobilem z tymi motogumami. Na półce leżą jeszcze Championy za 50 zł, te przetestuję na wiosnę.
Powiem szczerze, że kupowałem je w sklepie w gdańsku przy okazji kupowania gumowych chodniczków (nie przez internety) :D Ale były to wycieraczki Heyner All seasons:
http://alca.com.pl/glowna/47-heyner-all-seasons.html
Potrzebna jest do niej przejściówka T2 która NIE jest w komplecie. Tak jak pisałem w opakowaniu są zapasowe pióra.
No właśnie też miałem takie wrażenie, że o ile z deszczem radziły sobie powiedzmy spoko, to już przy jakiejś zmarźlinie albo błocie posniegowym było już słabo, jazda za ciężarówką wyglądała tak, że spryskiwacze były ciągle w uzyciu bo bez płynu miałbym tylko mazaki na szybie..
Jak kupilem auto wzaielm z serwisu Alfy wycierki, minely 3 miesiace ( kupilem w zimie ) i byly do wyrzucenia, przeskakiwaly piszczaly. Myslalem, ze jak kupie org pojezdza troche, a tu kupa. Do busow Craftera np kupilem w serwisie i 3 lata na jednych !! Pomyslalem, ze tu bedzie podobnie
Motgumy przestały być wycieraczkami godnymi polecenia.
Około 1 rok temu kupiłem pierwsze Motgumy.
Przejeździłem zimę oraz całe lato.
Przed tą zimą zaczęły piszczeć, więc postanowiłem wymienić na nowe motgumy.
Nowe wytrzymały zaledwie 3 miesiące i straciłem całkowicie komfort jazdy. Nie skaczą i zbieraja dobrze, jednak ich praca jest głośna.
Znajomi w Lagunie i Aurisie zanotowali identyczne objawy.
Ja teraz zainwestowałem na zimę w firmę Negotti - za 50 zł wycierają super, od początku tylko na samej górze szyby wycieraczka kierowcy nie zbiera ok 1 cm na długości 10 cm. Poza tym żadnych smug, bardzo cicha praca - mam je prawie 2 miesiące i jestem zadowolony. Z budżetowych produktów testował ktoś firmę Visse lub Oximo?
Tak, 2-3 strony wcześniej + ja oximo
knietek nie czuje jak rymuje
To jak, podzieli się ktoś tematem problemu z dociskiem pióra wycieraczki, którego źródło jest w mechanizmie?
Koledzy pomóżcie mam do wyboru wycieraczki Valeo lub Bosch i nie wiem które wybrać.
Inne nie wchodzą w grę bo te dostanę za darmo.