Czesc!Czy była by jeszcze możliwość dopisania sie do tej listy.Jestem bardzo zainteresowany.I jaki jest przewidywany koszt.Najlepiej to prosze osobę organizująca o kontakt na priv.Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Printable View
Czesc!Czy była by jeszcze możliwość dopisania sie do tej listy.Jestem bardzo zainteresowany.I jaki jest przewidywany koszt.Najlepiej to prosze osobę organizująca o kontakt na priv.Z góry dziękuje i pozdrawiam.
fajna sprawa te ringi...ale szkoda ze projektanci z alfy sie tym nie zajeli...tez bym sobie takie cos zamontowal...ale w austrii by nie przeszlo przegladu auto z takimi ringami.....a szkoda....bo jeszcze nie widzialem alfy 159 w austri z ringami....pozdrawiam
Witajcie po przerwie,
Miałem nadmiar spraw ważniejszych - co jak co, ale ringi nie są moim życiowym priorytetem ;)
Dlaczego tyle to trwa i co się dzieje?
Problem jest organizacyjny. Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę z tego, jak dużym problemem jest realizacja takiej produkcji. Otóż na liście mam 47 chętnych. Kilku na pewno się wykruszy, co wciąż daje potrzebę wyprodukowania 50 zestawów (by kilka było na zapas).
Koszt zestawu wyniesie około 1200zł. Oznacza to, że muszę "zatowarować" się na 60 tysięcy złotych! Jest to duża odpowiedzialność! Oczywiste jest, że nie wyłożę takiej kasy w ciemno. Nie dysponuję też taką kwotą. Będę więc zbierał zadatki. Zadatki nie będą małe (myślę o 800zł, co wciąż oznacza, że będę musiał wyłożyć około 20 tys. zł). Zadatek to jednak odpowiedzialność. To Wasze pieniądze i nie mogę ich sobie trzymać i nic nie robić (prawo polskie określa co się dzieje, gdy dostawca nie wywiązuje się z zadatkowanej umowy).
Tak więc muszę w taki sposób to zaplanować, by mieć czas na realizację. Muszę mieć podwykonawców i pewne terminy dostaw. Ringi płynące z Chin są największym problemem. W pierwszej turze czekałem na nie 2 miesiące.
Możliwe więc, że zadatki zbiorę w dwóch turach:
1 - około 100zł na zaliczkowanie zamówienia ringów
2 - pozostałą kwotę, gdy ringi już dotrą do Polski
ps. wszyscy z tematu są dopisani
Zgadzam sie z powyzszym
Wysyłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2
Czekam na info do wplaty zaliczki
Pozdrawiam Emil
Dalej nic. ..........
no widza Yonash dalej zajebany robotą jest. nic. no trza czekać, nic innego nie pozostaje..
..fajnie było by ino jak udało by sie ogarnąć to przed wakacjami
No byloby super , ale jak trzeba czekac to poczekam :-)
Pozdrawiam Emil
proszę o dopisanie do listy na drugą turę :)