-
W Oplu (silniki Z22, identyczny rozrząd - w necie są manuale jak ten rozrząd wymienić) mechanicy liczą za wymianę kilka stówek. To nie żadne rocket science. Rzeczywiście cenę podbija cena oryginalnych podzespołów kupowanych w ASO, ale tragedii nie ma. Można też założyć sprawdzone zamienniki. Podana przez Ciebie cena powala i szczerze nie wiem skąd ona się bierze, bo jest niewspółmierna do wymaganej pracy.
Btw. zapytaj w serwisie specjalizującym się w marce Opel, wytłumacz, że to "ich" silnik :D
-
Czyli powinienem zacząć od wymiany kompletu elektrozaworów i to powinno załatwić sprawę tak? Jakie dokładnie to są czesci bo znalazłem kilka i przyznam szczerze nie znam się na tym. Chciałem załączyć fotkę tej wyceny ale coś nie daje rady...
-
Nad polem tekstowym masz ikonkę obrazu z drzewem - tak możesz dodać obraz.
Numery zaworów:
ELEKTROZAWÓR EXH Alfa 71773494 GM 12655421
ELEKTROZAWÓR INT Alfa 71773493 GM 12655420
- - - Updated - - -
Przykładowa aukcja
https://m.ebay.pl/itm/1-SET-2x-Origi...8AAOSwYwdax3vg
-
Jestem nowy, muszę mieć 10 postów żeby dodać zdjęcie, być może wieczorem podeśle jak się uda.
-
Te ceny są z kosmosu.Jest dużo zammienikow dobrej jakosc, a nawet można trafić czasem w dobrej cenie Ori tylko z GM szukaj po ich numerach a nie Fiatowskich.Kilka stron wcześniej masz wszystko podane, zestawy do Opla które pasują do naszej Alfy.Za 600-700 zł kupisz nawet z GM.
-
Nie mam pojęcia jakim cudem dwóch różnych mechaników dało mi taką wycenę ,mam pracujący weekend ale w przyszłym tygodniu podejdę do opla i zapytam z ciekawości ile wymiana całego rozrządu , co do tego co doradzacie to wymienić te dwa elektrozawory i powinno być dobrze bez żadnych niespodzianek?
-
Tak. Wariatory przy okazji wymiany rozrządu też trzeba skontrolować.
-
Ok ale z całą pewnością nie będzie to kwota 6-8 tys. ? :) Nawet jeśli miałbym wymienić cały rozrzad.
-
Na pewno nie. Taka cena to kosmos.
-
1 załącznik(i)