Wiem :-D
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Printable View
Wiem :-D
Irytowało mnie metaliczne pyrkanie na zimnym po odpaleniu - już wiem, że do wymiany mam łożysko koła pasowego kompresora klimatyzacji. Będzie zabawa ;]
Oczywiście po ostatniej wymianie hamulców i zacisków, źle założyłem przewód hamulcowy i się przetarł o koło. Nowy Hel w oplocie 1 szt - 130 zł!!!!
Znowu to samo po roku. Alfa zgaszona i nie do odpalenia kontrolka świec zarowych się pali znowu się wtrysk zawiesił co leja do tego paliwa na Orlenie kurde....
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Jednak nie wtrysk tylko czujnik położenia wału.... Ktoś sam wymieniał wskazówki gdzie jest dokładnie???
Pod rozrusznikiem. Dojdziesz sobie od spodu podążając za przewodem. Do wykręcenia trzeba zdaje się klucz torx #10, choć nie pamiętam dokładnie. Dobrze jest mieć taki na dłuższym trzonku, z rączką.
Wczoraj zaliczona mega dziura w jezdni :mad: finał dziś dwie felgi poszły do prostowania i zakup dwóch nowych opon :mad:
Wyczyściłem przepływomierz i tak dobrze mi się zapierdzielało że zapomniałem że mi asfalt zerwali:) Zaraz za zakrętem łatami pozrywali i tak od 3 dni zerwane. I przeleciałem przez te łaty. Jak nic felgi do prostowania bo teraz się jedzie jak po gruzie tym samochodem.
Chłopaki wyżej. Mam nadzieję, że na miejsce zdarzenia wezwaliscie odpowiednie służby? Ludzie zapominają, że za właściwie utrzymanie drogi odpowiada zarządca, a brak oznakowanych dziur to jedna z oczywistych win zarządcy. Warto spróbować swoich sił, bo często gęsto można uzyskać naprawę samochodu z OC "sprawcy.
Umyta wymieniony czujnik położenia wału kupiłem Boscha i śmiga Alfina dalej....
Może nie ja zepsulem ale jakaś gryzoniowata franca pomyliła przewód od turbo z IC z pokarmem i załatwiła mi niespotykany świst podczas dawania buta
Polerka maski na próbę ;) http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/05/320.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/05/321.jpg
A co zepsułeś? Bo raczej wyszło elegancko ;)
Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
Ups, nie w tym temacie napisałem ;)
Wyjeżdżałem tyłem z ciasnego parkingu po długim dniu, jednego dostawczaka wymanewrowałem, drugiego udało mi się nie zauważyć :]. No i bubu :(.
Załącznik 229087Załącznik 229088
Zenek, współczuję:(.
Zrobiłem kiedyś podobnie ze 146, z tym że wpakowałem się w jakiś słupek.
Jeden głupi ruch i kilka stów w plecy:(.
A dziś moja żona wracała z białej Podlaskiej i koło dom już całkiem zdechło turbo , wirnik lata jak żyd po pustym sklepie :) wymienić al ktoś turbo ? Jakie części trzeba nowe ?
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Cewki albo świece... Chodzi na 5 garów. Chwilowo dla zdrowia wskakuję na rower :)
Dzisiaj pod domem zauważyłem albo raczej usłyszałem, ze zaworek odpowietrzający puszcza wodę z chłodnicy i to dość wartkim strumyczkiem :(
Na szczęście płynu za bardzo nie ubyło i temperatura sie nie podniosła wiec mniemam, ze stało sie to kilka metrów przed wjazdem.
Okazało sie, ze gwint zaworka jest ułamany wiec końcówka została mi w ręce a plastikowy gwint jest ciagle wkręcony w gniazdo. No i teraz myśle co z tym zrobić bo nawet lawety do mechanika nie podprowadzę pod blok. Dolać borygo i odjechać te 300 metrów z rana na zimnym czy co uważacie?
Wczoraj wieczorem zacząłem przeglądać zdjęcia mojej GT, kiedy nie była jeszcze moja. Skupiłem się zwłaszcza na zdjęciach kiedy stała jeszcze na placu w Szwajcarii, i zacząłem je analizować. Na jednym ze zdjęć brakuje jednej poprzeczki na scudetto, a ja kupiłem tą GT bez żadnych braków:
Załącznik 229701
Dzisiaj jakiś diabeł mnie podkusił, i zacząłem ruszać tą poprzeczkę - oczywiście z sukcesem ją wyrwałem, pomimo tego, że była całkiem dobrze przyklejona...
Zmieniajac napinacz w 166 2.4 zerwalem gwint w bloku,bo dokrecalem go na napietym napinaczu(nie zablokowalem)...szczescie w nieszczesciu,ze dalo zalozyc dluzsza srube,ktora przeszla z drugiej strony gwintem i udalo sie skontrowac naktetką.Trzyma lepiej niz w oryginale a i procedura napinania tez udana
Załącznik 229709
[notranslate]Alfa[/notranslate] już nie bubu :yes2:
A ja chyba dzisiaj załatwiłem sam sobie silniczek :mad: Wymieniłem olej i uszczelniacz chłodnicy oleju, po 10 km jazdy wywaliło mi komunikat na desce: Low Engine Oli Pressure, przejechałem jeszcze 200m, co prawda na niskich obrotach ale jechałem. Nie wiem, spanikowałem bo jak wywaliło komunikat to byłem na środku skrzyżowania i chciałem odjechać w bezpieczne miejsce. Wywaliło cały olej przez nowy uszczelniacz chłodniczki, także obawiam się najgorszego ;/
Nie wiem czy dobry dzial czytajac wczesniejsze posty ale sprobuje..
Przyszly mi wczoraj z ali ledy do kierunków w 159, wymienilem 2 z tylu i oczywiesie wywalilo błąd. Zmienilem wiec na zwykle żarowe zarowki i blad nie chce zniknąć..?! Gdzie wczesniej sam sie usuwał po odpieciu ledow, czy bede musial usunac error przez obd?
Już naprawione:) cały dzień walczyłem żeby interfejs podpiąć do kompa bo miałem problem ze sterownikiem a tu jednak stary patent zadziałał ;p
+34 na zewnatrz a mi zaczelo syczec spod maski.dymu pelno w srodku sie zrobilo juz myslalem ,ze sie pali ale wychodze blizej pod maskę i slyszę,ze to cos przy chlodnicy...no taki upal a mi sie chlodnica klimy rozszczelnila :-D
...moze ktos ma do 166 2.4 2000r. w dobrej cenie i sprawdzoną ;-)
Robi się gorąco a moja Bella się zbuntowała. Wczoraj zaczęła się coś za bardzo grzać. Oglądam w domu co się stało a tu wentylator chłodnicy stoi w miejscy i nawet ręką nie idzie go zakręcić :mad:
Może nie ja tylko anonimowy sprawca obharatał mi zderzak i lekko błotnik na parkingu w galerii katowickiej. Zgłaszam na policję. Mam nadzieje, ze znajdą typa, bo miesiąc temu właśnie miałem wymieniany zderzak i malowane to miejsce....
Załącznik 231242
Ja w zeszła niedziele rozwaliłem lewy bok , dzik mi wbiegł i potrzebuje trochę części może ktoś coś wie gdzie można kupić kolor 802B , i czy drzwi przednie są takie same w sedanie jak w SW ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Są takie same.
OK dzięki bardzo
Lewy fotel tez raczej powinien pasować z Anglika ?
Tylko nie będziesz miał podłokietnika.
Przepraszam wszystkich ale mowa jest o 159SW , muszę zmienić w profilu
A. To nie wiem. Odnosiłem się do 156 :). Ale w sumie powinno być tak samo, bo czemu nie.
Wjeżdżając do garażu nie zwróciłem uwagi że brama zaczęła się zamykać. Zerwany bagażnik dachowy, 4 wgnioty w punktach mocowania, kilka rys na dachu i bagażniku :mad:.
Bagażnik dachowy na złom bo przednie mocowania rozerwane ( w sumie lepiej że one niż dach). Wściekła Księgowa i komplet dwumasu w kaledarzu prac..... eeeeh.
[notranslate]Alfa[/notranslate] na trasie Poznań- Sopot - Poznań strzeliła focha i zapaliła sobie błąd poduszki . Jutro się podłączamy pod kompa...