Możesz napisać u jakiego to dealera w 2011 dostałeś 20% na Giuliettę zamawianą?
Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Printable View
Orientuje sie ktos ile teraz mozna wyrwac rabatu na nowa Giuliette?
W konfiguratorze Giulietty pojawił się pakiet Tech, zawierający radio Apline i kamerę cofania - o dziwo w standardzie wersji Super. Niestety nie ma jeszcze nowego cennika do pobrania, który by to potwierdził.
Poza tym gdzieś czytałem, że ma być nowa wersja Sport - obok Super - zawierająca pewne elementy pakietu Veloce, ale np na 18 calowych felgach.
We wszystkich wersjach radio Alpine i kamera cofania są w standardzie. https://www.youtube.com/watch?v=FANc21L8jK4 Mogliby jeszcze jakiegoś asystenta dorzucić.
A w takim standardzie:
Załącznik 237877
Przed napisaniem posta wejdź do konfiguratora - pakiet Tech jest w standardzie w każdej wersji.
Co do za radio Alpine - nie montują nowego systemu uconnect 7 cali znanego np. z Tipo i chwalonego, tylko jakieś radyjko z marketu?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Alpine to bardzo dobre radia. Podejrzewam, że lepiej to będzie smigać niz ten uconnect. W sumie dobrze, że zamiast rzeźbić coś samemu [notranslate]Alfa[/notranslate] kupuje sprawdzone rozwiązania. tak jak z wanigacją, zamiast coś tworzyć dogadali się z TomTom i już. No i wreszczie kamerka cofania będzie!
Jedyne co, to sądząc przynajmniej po obrazkach z konfiguratora, trochę słabo wkomponowuje się w deskę rozdzielczą. Może w realu będzie lepiej.
Uconnect z obsługą CarPlay. Alpine jest dobre do montażu w 15 letnim wraku a nie w nowym wozie za 80k.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
orientuje się ktoś z was, czy jest możliwość dołożenia w ASO, instalacji LPG, do fabrycznie nowego auta, bez utraty gwarancji? Chodzi oczywiście o silnik T-jet 120 koni
Biała ze szklanym dachem czy czarna? ;)
Tylko nie czarna :). Biała też średnio, ale skoro musisz...
No niestety wyprzedaż rocznika tym się cechuje, że ograniczona ilość jest dostępna
Najbardziej podoba.mi się szara ew. Czerwona
Biała jeszcze
Czarny jakoś nie pasuje do tego wozu
W czarnym kompletnie ginie kształt karoserii Giulietty. Za to Giulia w czerni wygląda nieźle - chyba pierwszy samochód, który mi się w tym kolorze naprawdę podoba.
w 100% zgoda robi się z bryły tego autka mini samochodzik.
W końcu także ja dorzucę swoje trzy grosze do tego tematu. Prawie od roku jestem czytelnikiem tego i kilku innych forów internetowych. Powód jest oczywiście prozaiczny, poczułem, że czas zmienić auto. Na co dzień poruszam się 10-letnim już Grande Punto z najsłabszym dostępnym w palecie silnikiem diesla. Nie powiem żeby był to szczyt komfortu, a po podliczeniu ostatnich dwóch lat nie nazwę tego też szczytem oszczędności. Cykl jest prosty: zatankować jeździć naprawić jeździć zatankować. Oczywiście silniczek z naszej lokalnej fabryki w Bielsku chodzi wspaniale, ale reszta auta to już zupełnie inny świat. Samochód zaczął generować stałe koszta udokumentowane historią napraw prowadzoną w Excelu więc czemu nie przeanalizować zakupu nowego auta? Skoro już nakreśliłem swoją perspektywę wracam do tematu, oto moje odczucia podczas poszukiwania auta nowego w klasie kompakt. Chronologicznie wyglądało to mniej więcej tak:
Wymagania
Ustaliliśmy wymagania - szukaliśmy auta które posiada:
- światła przeciwmgielne, światła do jazdy dziennej,
- silnik turbo benzynowy o mocy minimum 120km,
- dwustrefową klimatyzację i tempomat,
- system ułatwiający parkowanie: czujniki bądź kamera cofania,
Wszystko ponad było miłym dodatkiem. Budżet nie był zdefiniowany, ale kluczem było znalezienie najlepszego stosunku jakości i funkcji do ceny.
Giulietta Super TB 120KM
Po doświadczeniach z Grande naturalnym krokiem było rozpoczęcie poszukiwań w salonie fiata. Niestety na początku roku najciekawszym elementem tego salonu było Tipo Sedan w najbiedniejszej wersji. Może Bravo? Ale Bravo już nie produkują. Podobno Giulietta jest na tej samej płycie, no i Alfa to też FCA, a przecież 159 taka piękna. Pierwsza wizyta w salonie i szybko okazuje się, że Giulietta to nie uniwersalne kształty Bravo, Alfa to inny cennik niż Fiat, a 159 w 2.4 JTDm to nie kompakt w benzynie.
Pierwsze wrażenie było bardzo złe. Specyficzna linia, kobiecy charakter, mocno zabudowane wnętrze, podstawowy silnik benzynowy bardziej do instalacji gazowej niż dynamicznej jazdy, stosunkowo wysoka wycena jak na podstawę. Standardowe szare wnętrze, jasne 16 calowe felgi, brak spoilerów na progach, podstawowy wydech. Czujniki parkowania na małym komputerku. Nic zachwycającego.
Zamówienie z 10% rabatem, 2 lata gwarancji ~ 84 tys.
Opel Astra V Enjoy 125km + Pakiet Business
Kontynuujemy poszukiwania. W wersji Enjoy środek wygląda całkiem schludnie. Jedyna wada to tapicerka siedzeń, która jest zbyt jasna i przaśna. Na plus standardowe radio 7’’ z Android Auto. Ta wersja nie ma żadnych elektronicznych systemów których nie byłoby w Alfie. Silnik turbodoładowany z bezpośrednim wtryskiem – całkowicie nowa konstrukcja GM która zadebiutowała w Astrze w 2015. Za dopłatą 2500 zł ten sam silnik z fabryczną mapą na 150km, potencjalna opcja odblokowania u tunera. Niestety egzemplarze z początku produkcji mają wadę i pierwszy tłok pęka bądź komputer odcina moc między 2 tys. – 3 tys. Obrotów (filmy na youtube). GM umywa ręce i wprowadza dyskretne poprawki w następnych rocznikach. No i owiana złą sławą skrzynia M32 o której jeszcze później będzie. Na pokładzie czujniki parkowania. Niestety na forach opinie, że czasami potrzebują poprawki kalibracji. Ta wersja jest na 16’’ stalowych kołach strukturalnych.
Zamówienie z rabatem > 10%, 2 lata gwarancji ~ 70 tys.
Kia cee’d 1.6 GDI 135km wersja wyposażenia M + pakiet Smart Plus
Absolutny hit jeżeli chodzi o to co dostajemy za konkretne pieniądze. Wersja z nawigacją fabryczną (7 lat aktualizacji map), podgrzewanymi stołkami, kamerą cofania (chyba) i ogromnym bagażnikiem wersji kombi z organizerem. Problemy? A i owszem. Silnik wolnossący z wielopunktowym wtryskiem zapewnia nieakceptowaną dynamikę. Gwarancja 7-letnia okazuje się zwykłym chwytem marketingowym, ostatnie lata to gwarancja na blok silnika. Problemy z lampami (chyba), jeden z youtuberów raportował wymianę sprzęgła poniżej 50 tys. której przyczyną był wyciek oleju ze skrzyni. Jakość nie jest tak dobra jak w promocji marki. Zawieszenie zestrojone zbyt komfortowo. 16 calowe felgi aluminiowe.
Zamówienie z rabatem 4,5% + rabat na pakiet Smart Plus, 7 lat niby gwarancji, KOMBI ~ 71,5 tys
Seat Leon 1.4 TSI 125km w wersji Copa (nie Cupra)
Seat okazał się całkiem przyzwoitym samochodem za przyzwoite pieniądze. Wersja Copa jest w roku 2017 drugą od dołu. W 2018 zostanie zastąpiona przez FullLed, która przeskoczy nad wersję style, a wersja Style zastąpi wersję Copa. Ogólnie rozchodzi się o oświetlenie: halogen czy LED. Rozważana wersja Copa to klasyczne oświetlenie. Silnik o niesławnej inskrypcji TSI podobno został poprawiony, jednak w świadomości użytkowników samochodów występuje jako ten awaryjny co na pewno przełoży się na wartość odkupu. Aktualne problemy to pękające lampy tylnie i problemy z wrzucaniem pierwszego biegu w skrzyni manualnej (czasami można nie wystartować ze świateł). Skrzynie DSG 7-biegowe niedostępne z tą wersją silnikową także nie mają zbyt dobrej opinii. Na wyposażeniu ogrzewanie foteli, czujniki parkowania i radio z dużym wyświetlaczem na którym pokazywany jest odczyt z czujników. Wersja Copa wymaga dorzucenia klimatronika za 2500PLN. W standardzie 16 calowe felgi aluminiowe.
Z fajniejszych rzeczy nie uwzględnionych w wycenie jest możliwość dołożenia aktywnego tempomatu za 1500 zł i kamery cofania za 1000 zł. Inna rzeczy o której trzeba wspomnieć że z opisanych do tej pory SEAT ma najlepsze finansowanie z leasingiem od 101,5% więc 3%-4% niżej od dostępnego w innych salonach (minimum 2 tys. taniej na start)
Zamówienie z rabatem 13% ~ 73.5 tys.
Pozostałe auta, które oglądaliśmy
Renault Megan – nieakceptowanlne wnętrze, kosmiczna wycena,
Skoda Octavia – przekombinowana deska, rozmiar sedana i wysoka cena z nim związana ~ 88 tys.,
Volkswagen Golf – wysoka wycena podstawowej wersji ~ 85 tys.
Hyundai I30 - wysoka wycena podstawowej wersji praktycznie jak Golf, sposób mocowania tableto-radia nieakcpetowalny, nie wiem jak i30, ale i20 w 5 osób wiesza się na ,,śpiących policjantach”,
Toyota Auris – wnętrze ciosane siekierą, wycena na poziomie Hyundaia i Golfa albo i lepiej,
Mazda 3 – prawdopodobnie najlepszy odpowiednik Giulietty, bardzo słabo wykonane pokrętła do sterowania, obejrzeliśmy żeby odhaczyć, nawet nie robiliśmy wyceny, nie nasza bajka,
Citroen C4 – tego wnętrza nie znajdziecie nigdzie indziej, polecam zobaczyć jakby to było gdyby wszystko w kokpicie pozamieniać miejscami,
Fiat Tipo – tu nie obejdzie się bez wylania gorzkich żali, bo jako wieloletni posiadacz Fiata wiązałem z premierą tego auta duże nadzieje, początkowo mój zapał ostudziła wersja Sedan, HB czy Kombi nie poprawiło sytuacji, zresztą w moim przypadku w grę wchodziła tylko najwyższa wersja wyposażenia. W tym przypadku trzeba sobie jednak odpowiedzieć na pytanie czy najwyższa i najdroższa wersja auta która będzie ceną równać do średniej z rocznika, nie straci przypadkiem dużo więcej niż średnia wersja równająca do średniej ceny z rocznika? No i od siebie dodam, że Tipo Sedan zajmuje w mojej subiektywnej liście aut którymi jeździliśmy z Uberem najniższe miejsce. Lepiej było nawet w Dacii Doker. Z pozytywów silnik 1.4TB żywcem z Bravo i Giulietty, dostępny nawet fabryczny gaz jak kiedyś w Alfie.
Podsumowanie
Giulietta w podstawie do zamówienia jest droga i dość słabo wyposażona. Sam fakty konfigurowania nie daje nam zbyt dużej dowolności co do wyposażenia bo wszystko jest sprytnie pozazębiane. Dostajemy za to auto, które jakością nie odbiega od liderów w klasie i może być przyjemnym dupowozem. Tylko czy to już premium Alfa czy tylko fiat w przebraniu w nieco wyższej cenie? Na koniec hit: przeglądając popularny portal z ogłoszeniami trafiłem na alternator, który pasuje do Grande Punto i do Giulietty. Regeneracja szczotek komutatora czeka mnie po raz kolejny?
Mam jeszcze do opisania aktualną sytuację w klasie kompakt w wersji ,,oczko wyżej” dla samochodów z wyprzedaży rocznika. Jeżeli będziecie zainteresowani to mogę jeszcze coś dorzucić to tych wypocin. Pozdrawiam!
muszę Cie rozczarować płyta Bravo nie ma nic wspólnego z Giulietta- jedyna rzecz co je łączy to silniki TB 120 skrzynia biegów i to po 2011 r.
a co do reszty- słabo negocjowałeś -
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6znsiA.html
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6ziX3B.html w tej drugiej pakiet komfort pakiet widoczność masz 17 cali progi el reg lezwiową halogen tempomat etc etc
ja taką kupiłem w połowie września- pewnie jeszcze urwiesz ze 2 tyś minimum
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6z6w3O.html alu 18 metalik czy 18 cali- mało?
po prostu szukaj tego co jest na stocku a nie pod zamówienie- w moim przypadku różnica była 12 tyś miedzy tym samym autem u poszczególnych sprzedawców.
Mógłbyś wyjaśnić czy to cena za auto konfigurowane czy za wersję ze stocku, bo 120-konne modele z wyposażeniem "super" na portalach i na stronie alfy można znaleźć za 74k, pewnie jeszcze do utargowania na miejscu. Z wymagań, które wymieniłeś raczej nie będzie czujników cofania, ale to można dokupić u dealera.Cytat:
Zamówienie z 10% rabatem, 2 lata gwarancji ~ 84 tys.
Ani jedno, ani drugie. W tym przedziale cenowym nie ma premium, żadne z wymienionych przez Ciebie aut nie oferuje takiej jakości. Co to podobieństwa do Bravo - kolega Dareek już to wyjaśnił, powielasz urban legends.Cytat:
Tylko czy to już premium Alfa czy tylko fiat w przebraniu w nieco wyższej cenie?
Najkorzystniejszą ofertę można dostać na auto "z placu" - idziesz na kompromis w sprawie wyposażenia i koloru, za znacznie lepszą cenę. Ale też żadna cena nie zrekompensuje ci auta, które Ci się nie podoba, a widzę że Giulietta Cię nie zachwyciła. Ja miałem dokładnie odwrotnie - w planach było kupno czegoś innego, a po wizycie w salonie przepadłem z kretesem.
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6ziX3B.html
to co podałem wcześniej i ma dodatkowo w cenie
Samochód posiada następujące opcje dodatkowe:
-szyby tylne przyciemnione,
-koła ze stopów lekkich 17 cali,
-lakier pastelowy,
-Pakiet Komfort, w którego skład wchodzą:
*podłokietnik tylny;
*regulacja lędźwiowa w przednich fotelach;
*fotel pasażera regulowany na wysokość;
*czujniki parkowania przód i tył;
-spoilery progowe.
[MENTION=76862]naute[/MENTION]- chcesz - dam CI namiary na sprzedawce w tej firmie i jeszcze urwiesz z ceny. tam kupiłem identyczną we wrześniu.
[MENTION=34131]Dareek[/MENTION] dzięki za linka. Podstawowa wersja nie przemawia do nas, brakuje jej czegoś co wyróżniałoby ją na tle konkurencji. Taki zwyczajny kompakt, który nawet na przecenie rocznika przegrywa z konkurencją w kategorii cena/wartość. Dzięki za komentarz o płycie, to faktycznie mit ;)
Na chwilę obecną patrzymy na wersje MA 150 super + pakiet veloce i ksenony. Myślę, że taka wersja wyceniana w okolicy 88 tys. może być dobrą alternatywą dla Seata Leona w wersji FR czy Astry Dynamic. Poniżej krótkie porównanie:
Leon FR 150 EcoTSI
W tej wersji wnętrze znacznie lepsze niż w podstawie, nie oszukujmy się podstawa w Leonie wygląda biednie. Zasosowano inne materiały na siedzeniach, podobonie jak w Alfie wszędzie czerwone przeszycia. Seryjny wydech zamieniony na sportowy, w mojej opinii Giulietta z pakietem Veloce ma dużo lepszy dźwięk. w Alfie bardziej podeszło mi zawieszenie, twardsze i bardziej sportowe, z kolei na plus dla Leona radio z dużym wyświetlaczem. Światła w Leonie to full led, w tej konkurencji Gulietta musi mieć ksenony żeby w ogóle doszło do porównania. Nigdzie nie mogę znaleźć info o konstrukcji tylnego zawieszenia, ale moim zdaniem Leon ma belkę, a w Alfie jest wielowachacz więc zdecydowanie na plus. W tym porównaniu pomijam systemy elektroniczne. Nowa konstrukcja silnika TSI z prefixem Eco potrafi w trakcie jazdy odłączać dwa z czterech cylindrów. W tym przypadku wybrałbym jednak MA mając nadzieję, że problemy z pierwszych lat produkcji (padający moduł hydraulicznego sterowania zaworami) zostały usunięte. No i MA wydaje się prostszą konstrukcją.
Opel Astra 150 Dynamic + IntelliLux, pakiet kierowcy
Zaczynając od foteli, te znacznie lepiej wypadając w Alfie. Astra ma ciemne materiałowe fotele, można oczywiście dobrać skórę ale ten pakiet jest niekorzystnie wyceniony. Wnętrze z początku bardzo mi się podobało, ale z czasem zacząłem skłaniać się ku Alfie. Astra w Dynamicu wykończona jest w plastikach Piano Black które nie są zbyt praktyczne ale robią wrażenie luksusu. Opel ma magiczny przycisk Sport, który nieco zwiększa czułość elektronicznego pedału gazu, w Alfie tryb Dynamic daje overboost momentu obrotowego i zmienia siłę wspomagania więc jest to bardziej rozbudowany system. Radio w Astrze umożliwia podłączenie telefonu, ale w tej wersji w pakiecie radio z nawigacją i kamerą cofania. Zawieszenie najbardziej komforotowe, takie samo dla wszystkich wersji Aastry. Z tyłu belka skrętna, bez porównania do Alfy. Dźwięk silnika bardzo słaby, kręcenie go nie sprawia przyjemności, bardziej wyrzuty sumienia. Alfa i sportowy wydech to zupełnie inna liga. Skrzynia M32 w testowanej Astrze z przebiegiem ~ 2 tys. km bardzo nas rozczarowała. Biegi wchodziły z nieprzyjemnym oporem miejscami hacząc. Alfa ma znacznie lepszą skrzynię, wygląd lewarka zmiany biegów na plus dla Astry. Astra ma mnóstwo systemów elektronicznego wspomagania jazdy: system kontroli pasa ruchu, ostrzeganie przed kolizją, odczyt znaków itp. Dla nas zupełnie nieprzydatne funkcje. Ostatni temat jaki poruszę to światła, matrycowe światła IntelliLux + ledy z tyłu w Astrze kosztują 6 tys. Oglądałem je tylko na testach internetowych, kamera wykrywa nadjeżdżające pojazdy i wycina fragment drogi z doświetlania światłami długimi, reszta jest oświetlona jak na długich. Problem jest taki, że światła mają kilka trybów i nie do końca działają tak inteligentnie przy wyższych prędkościach. No i lampa która kosztuje minimum 3 tys. może generować koszty, nie wiem jaka jest trwałość tego rozwiązania. Astra jest super autem dla rodziny ale emocje i subiektywnie mierzona frajda z jazdy znacznie na plus dla Alfy.
Na chwilę obecną czekam do końca roku. Wydaje mi się, że w najbliższym czasie może wpaść gruby news o planach co do Giulietty: zakończenie produkcji/nowy model/facelifting i zakończy się rzeźnią w cennikach już wyprodukowanych modeli. Niemniej gdybym miał kupować teraz moim faworytem byłaby doposażona Alfa.
Z tym przegrywaniem z konkurencją to lekko Cie poniosło- Giulietta w wielu dziedzinach jest lepsza ale w kilku bezapelacyjne w tym wygląd i bezawaryjność. Prowadzenie tez niczego sobie - tylko wyciągaj sam wnioski a nie powtarzaj bzdur pismaków. podobnie relacja cena wartość jest zaletą- auto minimlanie traci na wartosci i w przeciweństie to tych modeli co podałeś używki salonowe sprzedają się na pniu- ja dla przykładu 120 stkę z 2014 r. progression czyli total bieda łącznie z manualną klima sprzedałam w pół godziny za 55 tyś
nie spodziewałbym się rewolucji w cennikach jak tylko tego że zniknie kilka wersji silnikowych. Ceny i tak są bardzo dobre w relacji do tego co oferuje konkurencja. Jełi liczysz na wyprzedaż to możesz się roczarować- mało co zostało ale jest już teraz kilka fajnych i spełniających te kryteria
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6yYIVD.html
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6zhIXd.html
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6z6w3O.html
ta ostatnio b rzadko spotykany kolor i fele i z tego co wiem cena do urwania.
a co do reszty
Ostatnio miałem do zabezpieczenia nowego Leona FR 150 - nie wiem gdzie te super materiały widziałeś, ale ja już dawno nie widziałem w tylu miejscach takiej tandety. Nie licząc cieńiutkiego lakieru ( 80 mikronów) beznadziejnego silnika który raz że chodził jak kosiarka to po niespełna 1000 km dostawał drgawek, słabiutkich świateł led
(już zaparowanych do połowy) czy wtop jakościowych jak jakość tapicerek czy końcówki wydechu wykonane ze..zwykłej stalowej rurki.
Co do astry nie zapomnij o dokupieniu pakietu cisza inaczej huk i szumy jakby auto miało otwarte okna to raz i dwa - do żadnego z tych modeli nie kupisz nowej lampy LED poniżej 5 tys/szt a kompletna podchodzi pod 10 tyś pln. Inna sprawa że matrycowe światła drogowe działają ale tylko w ....teorii podobnie jak Ci asystenci.
Dareek, z jakim przegrywaniem, przecież piszę, że Alfa w tej konfiguracji wychodzi obronną ręką w każdym porównaniu :) Nie zrozum mnie źle, Leon FR w środku ma lepsze materiały od bieda podstawy w wersji Style czy Copa, nie ma tu nawiązania do Alfy. Potwierdzam także, że Ledy w Leonie parują, tak samo zresztą jak zaparowane halogeny w Astrze, które widziałem w aucie demonstracyjnym. Co do wyciszenia to także trzeba powiedzieć, że Astra i Seat mają w bagażniku gołą blachę, Astra to nawet w podstawie nie ma wyciszenia nadkoli, Alfa jest tu zdecydowanym faworytem.
W nowym cenniku ma się pojawić wersja wyposażenia SPORT, zobaczymy jak to się będzie przekładać do obecnych modeli. Może jakieś nowe silniki? MA jest fajny, ale wsadzenie 2.0 z Giuli też byłoby możliwe, a to otwiera całkiem nowe możliwości i bardziej wpada w segment premium niż 1.4.
Kupuj co jest bo w następnym toku zostaje 1.6 MJ oraz 1.4 TB - MA znika z oferty.
autoexpress.co.uk/alfa-romeo/102150/new-alfa-4c-sports-car-and-giulietta-hatchback-in-the-pipeline
paultan.org/2018/01/02/alfa-romeo-plans-new-giulietta-and-4c-replacements/
moto.pl/MotoPL/7,88389,22846928,alfa-romeo-szykuje-dwie-duze-premiery-jedna-mocno-zaskoczy.html
Coraz głośniej o nowej wersji. Może w marcu w Genewie pokażą coś nowego?Cytat:
Speaking about the further extension of Alfa’s product portfolio, the brand’s chief technical officer Roberto Fedeli, said: “In order to complete the Alfa range of products we need another couple of pillars – something in the C-Segment and then obviously a sporty product, a very sporty product”.
Właśnie jesteśmy z żoną na etapie zakupu nowej Giulietty i poważnie rozważamy modele z 2017r.
Czy ktoś z Was miał okazję kupować zeszłoroczny model? I jeśli tak, to o jakiej wysokości rabaty warto walczyć? Celujemy w zakup lepiej doposażonej wersji Super 150km, więc ceny katalogowe są rzędu 100-110k. Rabaty które są nam proponowane są rzędu 11-17%. Nikt nam też nie jest w stanie jednoznacznie powiedzieć jakie rabaty będzie można dostać na nowe auta z rocznika 2018r., ale sugerowane jest, ze ciężko będzie o więcej niż 7-9%.
A nawiązując do powyższego posta, od jednego z dealerów dostaliśmy info, że o ile w Genewie może pojawić się coś nowego, to nie sądzą, żeby to był właśnie następca Giulietty. Raczej model innej klasy.
A nawiązując do powyższego posta, od jednego z dealerów dostaliśmy info, że o ile w Genewie może pojawić się coś nowego, to nie sądzą, żeby to był właśnie następca Giulietty. Raczej model innej klasy.[/QUOTE]
Nowa Giulietta najwcześniej może się pojawić w 2019. To czym AR jest nas w stanie zaskoczyć w tym roku to maksymalnie Giulia Coupe.
Robiłem małe rozpoznanie, rabaty różnią się znacznie w zależności od wersji, znacznie więcej będziesz miał na doposażoną pakietem Veloce MA 150km bo na chwilę obecną właśnie ~ 17% od katalogu więc za ten model z ksenonami i czujnikami wyjdzie < 90 tys. W połowie zeszłego roku rozmawiałem o zamówieniu auta do produkcji i wtedy na start na firmę było 10% od katalogu dla każdego na wejściu. Także musisz sobie sam odpowiedzieć czy te 7% za rocznik Ci pasuje. Według mnie ten rabat wróci. Jakie finansowanie auta rozważasz? Do świąt był promocyjny leasing FCA na 100% więc tutaj też kilka tysięcy można było uciąć. Może to niewłaściwe pytanie, ale robiliście poważne rozpoznanie co w cenie Giulietty dostaniecie w innych salonach?
- - - Updated - - -
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-super-1-4-turbo-150km-pakiet-veloce-felgi-18-czujniki-przod-tyl-ID6yYIVD.html
Z poprzedniej strony pakiet Veloce MA 150km z czujnikami i ksenonami za 88 tys., taniej nic nie widziałem i nie dostałem w ofercie.
Jeśli chodzi o Giuliettę Veloce 1.750 z rocznika 2017 - można uzyskać rabat na poziomie 20%. Jestem szczęśliwym posiadaczem takiego autka od kilkunastu dni :)
Analogicznie ja kupując w sierpniu rocznik 2016 wersję super z dodatkami, uzyskałem rabat 23%..
Myślę, że 20% spokojnie jest do ogarnięcia...
Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
Dzięki Wam wszystkim za cenne porady.
Dla potomnych - po zażartych bojach udało nam się uzyskać rabat w wysokości 18,5% na białą Julkę w wersji Super z pakietem Veloce i silnikiem 150km.
I jesteśmy całkiem zadowoleni. :)
Witam.
Za około 5-7 dni odbieram białą Julkę Super 1,4 TB 120 KM z biksenonami, czujnikami parkowania przód i tył, alumy 17". Rabat wywalczyłem 21%.
Nie mogę się doczekać kiedy do niej wsiądę.
Pozdrawiam