:) bella w domy po wizycie u mechanika.Nowy komplet tarcz i klocków,linki ręcznego,nowe aku,hmmm ,dziwna sytuacja bo po wymianie aku nie mogę włożyć szufladki do zmieniarki,:confused:.
Printable View
:) bella w domy po wizycie u mechanika.Nowy komplet tarcz i klocków,linki ręcznego,nowe aku,hmmm ,dziwna sytuacja bo po wymianie aku nie mogę włożyć szufladki do zmieniarki,:confused:.
Dzisiaj zrobiłem naprawdę dużo :) spędziłem koło auta niemalże 4 godziny na samym myciu. Po pierwszy gruntowne mycie, polerowanie, czyszczenie szyb. Odkurzanie wnętrza łącznie z dywanikami, czyszczenie kokpitu i skóry odpowiednimi środkami, polerka czarnidłem wszystkich czarnych plastików i uszczelek i na koniec dopieszczenie opon czarnidłem (innym niż do plastików) oraz felg pastą. Kropką nad ' i ' była delikatna polerka chromów i elementów aluminiowych ;) Efekt dla mnie obłędny;)
A jeszcze wczoraj GT wróciła od blacharza i lakiernika. Poprzedni właściciel załatwił progi podnosząc auto lewarkiem w niewłaściwym miejscu i ja postanowiłem pozbyć się tego mankamentu. Wyszło ładnie, prosto i nie widać nawet różnicy po lakierowaniu :)
Załącznik 61561Załącznik 61562Załącznik 61563A ja po wrażeniach jakie zrobiła na mnie 166 Kwacha odgapiłem z jego auta pomysł i za pomocą folii meblowej z Obi :) nawiasem mówiąc -okazało się że bardzo" termoplastycznej" okleiłem lusterko kierowcy , jedynego kierowcy czyt. mnie w barwy włoskie i z efektu jestem bardzo zadowolony:)
A ja dziś zrobiłem dziurę w lakierze przy polerce :-P. Lakier na szczęście sam kładłem, więc za tydzień będzie poprawka, ale i tak jestem mega zadowolony z efektu.
zatankowałem na fulla;)
Nie dziś a wczoraj przetarta szmatka tylko,żeby była czyściutka i sie ładnie błyszczała po zaplikowaniu tego wosku http://www.ebay.co.uk/itm/SIMONIZ-OR...item1c28bfc739 auta nie trzeba później myć wystarczy przetrzec
Dzis bella została wyprana w środku,umyta na zewnątrz i wypolerowana efekt rewelacyjny
Dwa dni dokręcania, czyszczenia, szorowania, pucowania, naprawiania wszystkiego, co można własnymi siłami zrobić pod domkiem, na wyjeździe. Finalnie nadwyrężyłem plecy i dwa dni nie wiedziałem jak sie na wyrze układać. Odwdzięczyła się w drodze powrotnej, bo tak się zbierała, że nie napiszę nawet ile jechałem, bo mnie opieprzycie!
wyprana tapicerka , umyta i wypolerowana
Załącznik 61798
W sobotę odebrałem od mechanika (Maruniak w Poznaniu) - Całe zawieszenie tył, przód prawie całe (bez górnych), pasek ... trochę zabolało moją kieszeń ;)
Tego samego dnia także obowiązkowy przegląd okresowy ...
Jaka była radość jak po tygodniu bez samochodu znowu mogłem się przejechać ... po wymianie stwierdzam, że wcześniej zawieszenia praktycznie nie miałem. teraz pięknie tłumi drgania i trzyma się drogi :D
Dziś Alfa zostawiona u Nowickiego w Koninie - po zawieszeniu trzeba zrobić geometrię. Alf parkuje u mechanika i czeka na mnie jak wrócę z pracy ;)