Dzisiaj Bella dostała konkretne spa! Mycie, woskowanie karoserii i felg, odkurzanie, pucowanie deski, kremowanie skór! Jak się pogoda nie zepsuje to lecę na małą sesję zdjęciową!
Printable View
Dzisiaj Bella dostała konkretne spa! Mycie, woskowanie karoserii i felg, odkurzanie, pucowanie deski, kremowanie skór! Jak się pogoda nie zepsuje to lecę na małą sesję zdjęciową!
Przez ostatnie kilka dni przesiedziałem pod bellą sporo czasu. Do tej pory usunąłem wszystkie ogniska korozji (na szczęście bardzo małe) z tylnej części podwozia, porządnie pomalowałem kilka razy i zabezpieczyłem przed kamieniami itp barankiem novola. Od środka pod kołem zapasowym to samo tylko bez baranka, jeszcze czeka mnie przyklejenie maty wygłuszającej. Wyciągnąłem 3/4 wydechu, przyspawałem jeden uchwyt (jakiś czas temu się urwał), wszystko pomalowane lakierem do 800 stopni. Oba tylne nadkola (na razie tylne;D) wyczyszczone i położone dwie warstwy lakieru, a przy okazji całego zawieszenia na zewnątrz, pomalowane także sprężyny i amortyzatory. Stabilizator pomalowany i nasmarowane gumy. Wymieniona linka ręcznego, a w miejsce rdzy na tarczach czarny mat;) Ramiona wycieraczek oddane do piaskowania i pomalowane proszkowo. Następny etap to usunięcie rdzy, pomalowanie i zabezpieczenie antykorozyjne reszty podłogi i przednich nadkoli. Przy okazji zabawy z montowaniem wydechu na chwilkę odpaliłem Alfę bez tłumika końcowego tak z nudów, bardzo przyjemny dźwięk temu towarzyszył, nie głośny, lekko basowy pomruk.
Wczoraj umyłem i wytarłem do sucha, a dzisiaj z okazji Św. Krzysztofa poświęciłem moją 159.
Pozdrawiam.
- Rafał
Może nie konkretnie dziś, ale udało mi się w końcu zlikwidować szkody z ubezpieczeń. A bujałem się z tym od października :(
W końcu auto wygląda tak jak powinno.
Dzisiaj bella odkurzona, umyta, i wytarta do sucha :)
W końcu wrzuciłem Connect Nav+ do swojej 147 zamiast zwykłego radia.
Relacja z fotkami w temacie: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...tml#post927280
Dzisiaj poświęcona z okazji dnia św. Krzysztofa;)
Ostatnio wymieniona przednia szyba na nówkę Pilkingtona, bo stara pękła samoistnie:/ Wymieniony olej na Millers XFD 5w40 z zestawem filtrów wszystkich (Knecht, Mann).
Pozostało jeszcze odkurzyć, nasmarować skórki specyfikami itp;) To w najbliższej przyszłości;)
Wymyłem i wysprzątałem, zrobiłem sporo fotek - wyniki w linku do ogłoszenia w moim podpisie :)
Poświęciłem wczoraj Alfunie :)
a ja tak z samego rana, wymasowałem dokładnie wszystkie gumy w zawieszeniu
dzień bez ognia, to dzień stracony i stan nawierzchni nie tu nic do gadania