Podpięcie do kompa w Irbisie i wstępna diagnoza jest gratis.
Jak to mi kiedyś pan Michał powiedział: "za czytanie to kasy nie bierzemy. Kasujemy za robotę" ;)
Printable View
Podpięcie do kompa w Irbisie i wstępna diagnoza jest gratis.
Jak to mi kiedyś pan Michał powiedział: "za czytanie to kasy nie bierzemy. Kasujemy za robotę" ;)
Witam. Może ktoś polecić dobry serwis naprawiający rozruszniki we Wrocławiu. Tak Przy okazji, Irbis ul.Paprotna, także uważam,że są godni polecenia.
Ja rozruszniki od zawsze naprawiałem u Jana Muchy w okolicy Klecińskiej (dokładnie ul. Szwajcarska). Choć raz zaliczył wpadkę, to mimo wszystko ze 159 też się niedługo wybiorę do niego – rozrusznik nie pracuje mi już tak jak nowy. Zwykle odstawiam do niego rano auto i odbieram wieczorem gotowe.
Co Masz na myśli ,że nie pracuje jak nowy. Mój przy niskich temperaturach po uruchomieniu silnika, kiedy już puszczę start wydaje metaliczny dżwięk, coś jakbym za długo trzymał start,ale to niemożliwe, gdy jest cieplej i rozrusznik jest mniej obciążony nic takiego się nie dzieje. Chyba zawiesza się.
W moich poprzednich autach różnica między odpalaniem auta przed i po regeneracji/smarowaniu rozrusznika była taka jak między odpalaniem auta na starym i nowym akumulatorze. Teraz w 159 również ciężko odpala – słychać, że rozrusznik nie kręci tak jak nowy (rzęzi jakby akumulator był stary, wolno kręci, mimo nowego akumulatora). Dodatkowo słychać, że bendix wraca z opóźnieniem (charakterystyczny zgrzyt po odpaleniu). Regeneracja powinna zamknąć się w kwocie 200 zł i pewnie oddam w najbliższym czasie auto na wykonanie takiej usługi.
Doświadczenie poprzednich aut uczy, że rozrusznika pada w najmniej odpowiednim momencie i jest jedną z najbardziej najmniej przyjemnych awarii.
Dokładnie tak jest,kręci jakby akumulator był stary a jest nowy. Ten zgrzyt po odpaleniu to właśnie z pewnością bendix, który wraca z opóżnieniem.
Witam,
NApisałem maila z prośbą o wycennę wymiany rozrządu w mojej belli 145 1,8 TS i dostałem takie ceny:
części:
rozrząd kpl. 445
pompa układu chłodzenia 224
płyn ukadu chłodzenia 96
uszczelka pokrywy zaworów 188
Robocizna:
wymiana rozrządu kpl. z pompa 350
Ceny za części wydały mi się dość wysokie, np w focie ( po zniżkach) mają rozrząd + pompa wody za 443zł i pytanie czy bravo taką marżę na częściach na rzuca czy kupuje po prostu bardzo dobre części? co nasuwa pytanie czy warto kupić taki tańszy rozrząd?
Obstawiam, że narzucają sobie niezłą marżę na części, bo np. cena za uszczelkę to chyba ricambi orginali. Jedynie cena za robociznę ok.
z tego co sie orientuję to częsci biorą z ADF, który mieści od nich z 700 metrów i tylko oryginalne.
zapraszam do Bzoma Autoserwis
Załącznik 84363