Oczywiście. Zresztą mam samochód od półtora roku i pamiętam jak zachowywał się z poprzednim sezonie jesień/zima :)
Oczywiście. Zresztą mam samochód od półtora roku i pamiętam jak zachowywał się z poprzednim sezonie jesień/zima :)
W pionie jest 130 °C
Przypomnę, że w moim przypadku rzecz dotyczy Fiata Stilo. Temperatura w pionie to okolice 90 stopni. Sprawdzone pod Multiecuscan'em po podłączeniu do sterownika silnika.
Ups ...
Tak wymieniłem kompletny rozrząd z pompą wody i nową osłoną rozrządu, bo stara odkształciła się temperaturowo i obcierała o rolkę. Czyli nowa pompa to lepszy przepływ cieczy i stąd wahania na wskazówce?
Może ktoś rzucić okiem i wydać jednoznaczny werdykt termostat do wymiany tak/nie
Na moje oko i zgodnie z tym co napisano w tym temacie wszystko ok. Masz termostat starego typu. Temperatura otwarcia ok. 80 stopni i niżej nie schodzi.
Witam,posypał mi sę czujnik temperatury(DAV 402 386 01 4 pinowy) ale jedyne jakie znalazłem to używki
jaki zamiennik można zamiast niego włożyć co by wskazówka za bardzo nie szalała?