ja właśnie będę miał na testy nexena 18"
no ale niestety dla ciebie dopiero będę robił testy więc nie pomogę na już
Printable View
ja właśnie będę miał na testy nexena 18"
no ale niestety dla ciebie dopiero będę robił testy więc nie pomogę na już
Ja kolego zeszły sezon na nich przejeździłem i nie można im w sumie nic zarzucić... w tej cenie rewelacja... w porównaniu z oponami michelin i Conti. jakie miałem okazje używać, to różnicy w zasadzie nie widzę, a jeżeli jakieś by się znalazły, to na pewno nie na tyle duże żeby płacić za nie 2 albo 3x tyle... co za wspomniane przez ciebie Nexen Winguard Sport...
Bocian, Artek dzięki za opinie, jeszcze chwila minie zanim kupię. Na razie się rozglądam i zastanawiam się, gdzie tu haczyk ;-) Cena powala ;-) Jak subiektywne odczucia odnośnie głośności?
Ja opinii nie wyrazilem - na to przyjdzie czas po testach ktore mam zrobic
haczyka raczej nie ma... poprostu marka u nas bardzo mało znana... bez renomy... a tym samym jeżeli chce zaistnieć na rynku cena nie może być wysoka... to samo było parę lat temu z zimowymi oponami firmy Nokian, cena była śmiesznie tania (w cenie chińszczyzny)... teraz jak już spora ilość osób się do nich przekonała, to już cena jest wyższa niż była... a przy oponach firm michelin, pirelli, Conti itd. płaci się sporo za ,,markę i renomę" firmy... przy czym cena 2 czy 3x wyższa nie przekłada się w takim samym stopniu na jakość produktu - takie przynajmniej jest moje zdanie w tym temacie...
Tylko w przypadku firm takich jak np. Nexen, liczy się model opony, bo wymieniona przez ciebie Winguard Sport zbiera raczej pozytywne opinie, natomiast zwykła Winguard już raczej takie delikatnie ujmując średnie...
Natomiast jeżeli chodzi o głośność to wiadomo, że opony zimowe są głośniejsze niż letnie i im bardziej ,,bieżnik w kostkę" tym opona będzie głośniejsza na asfalcie, ale tym lepsza na ,,kopnym" śniegu... Co do Nexen Winguard Sport to najcichsze nie są, ale żeby jakoś przesadnie głośne były to też nie mogę powiedzieć... raczej takie średniaki jeżeli chodzi o hałas...
Racja, zatem podziękowania z góry za przyszłą recencję ;-)
faktycznie tanie te opony.Komplet 18" mozna juz dostac za 1200 zl.Mialem kiedys Nexeny Wiguard i bylem zadowolony tylko byly to chyba kierunkowe opony.Pewnie jakbym mial teraz kupic te to bym powaznie to rozwazal.Ja za swoje Sava Eskimo 3 lata temu zaplacilem podobne pieniadze ale za rozmiar 205/55/16 to chyba bym teraz wolal 215/55/15 kupic te i tak zaplacilbym podobne pieniadze,a za rozmiar taki jak moj widzialem trzeba dac ok.840-900 zl wiec taniocha ale wcale wedlug mnie nie tandeta tylko bdb opony
Też się nad nimi zastanawiam, cena powala. Ale czytałem trochę o niej na naszych i zagranicznych stronkach i na śniegu bardzo słabiutka. Gdzieś napisali nawet, że porównywalna do opon premium ale... letnich. W pozostałych przypadkach średnia (czyli dobra przy tej cenie). Sam nie wiem, trochę boje się, że kupie na zimę opony które na zimę się nadają, ale w Hiszpanii. :)) No może we Francji, ale nie u nas. Z drugiej strony "król śniegu" WR D3 podobno przeciętnie radzi sobie w cieplejsze dni na mokrym. Z letnimi tego problemu nie miałem. Pirelli Cinturato P7 radzą sobie znakomicie.
Też polecam nexeny