Siema jest ktoś z NI?
Printable View
Siema jest ktoś z NI?
więc raz jeszcze witamy na Forum AlfaManiaków z wysp ;)
W razie potrzeby jesteśmy tu żeby sobie pomóc....
Także pisz śmiało....
Witamy Jony88 w naszym gronie!!!
Panowie muszę się pochwalic, mam nadzieje że nie za szybko to robię.
W związku z moją kolizją ubezpieczalnia wypłaca mi tylko 590eu, czekam już na czek.
Dzisiaj znalazłem coś takiego: http://cars.donedeal.ie/for-sale/cars/2438775
Parę minut temu dzwoniłem do gościa, ale jest gdzieś na wakacjach i wraca dopiero we wtorek. Auto już przyklepałem i powiedziałem mu że biorę.
Za 290eu (może jeszcze 20-40 zbiję) mam przednie i tylne drzwi, tylni zderzak i klapę bagażnika w którą ktoś mi lekko kiedys wjechał, wymienię jedną lampę przednią która wygląda jak by nie wyglądała, felgi, skóry, pompe paliwa i zostanie od groma innych części. Oczywiście to wszystko w kolorze jaki mi trzeba.
Obym nie zapeszył i żeby ta alfa trafiła w moje ręce. Teraz jeszcze wyczytałem że auto ma klimę i jak by była w dobrym stanie to też ją przełożę.
Jak dobrze pójdzie to moja Bella dostaje drugie lepsze życie za pieniądze ubezpieczalni :D
Zastanawiam się tylko czy nie jechac po nią lawetą? Koszt 100eu.
no no no.... wygląda na zajefajną furkę....
co do lawety.....hmmm..... mój kleszka kupił kiedyś autko za 600 jurków, jadąc do domu natrafił na gardę no i autko zabrali na parking a do tego zaprosili go na sprawę sądową gdyż podróżował autkiem bez NCT i Insuransu, koszt autka 600 a parking i kolegium przerosło cenę autka i zjadło trochę nerw ;) , więc ja bym się zastanowił nad tą lawetą....
No ale to już twój wybór RICHI :)
:cray::(:(:(!!
jak juz eliat1 wie,, jestem uziemiony!!
w belli padly biegi, zadnej reakcji z drazka!!
reanimacja w toku!!:(:(
jutro mechanicy dadza wyrok :dong:!!
witam Jony88!!
@czester085 Jak kupię za parę dni tą alfę do której dałem linka wyżej to mogę ci oddac skrzynię za przysłowiowe piwo (dosłownie zimnego lecha). Warunek że przyjedziesz i sobie ją wykręcisz!
Chyba że potrzebujesz selespeed? Czy skrzynia jest taka sama w 156 i 147? Czy selespeed można podmienic na manuala? Na te pytania nie znam odpowiedzi.
Jak by co to skrzynia twoja. Ja wypruje z niej wszystko co mi potrzebne, lub w najbliższym czasie będzie i oddaje na szrot, albo fikcyjnie komuś sprzedam i porzucę na jakimś osiedlu :rolleyes: