Te końcówki możesz wyjąć przez otwór od kierunków. .tez tak miałem tylko cala zarowka led mi wpadła :)
Napisane na Commodore C64..;)
Printable View
Te końcówki możesz wyjąć przez otwór od kierunków. .tez tak miałem tylko cala zarowka led mi wpadła :)
Napisane na Commodore C64..;)
Czy ktoś nie orientuje się czy można gdzieś kupić rezystor w5w w Krakowie??
Nie ma czegoś takiego jak 'rezystor W5W' tak jak nie ma 'LEDów z CAN' (choć na allegro tak wielu nazywa te z wlutowanym rezystorem, który o ile jest wystarczający do uniknięcia błędu, jest zbyt małej mocy (gabaryty, fizyki się nie oszuka) i najpewniej dość szybko się przepali a poza tym będzie mocno nagrzewał samą "żarówkę" LED i skróci jej żywotność i/lub będzie zmieniała barwę itp)
Kupujesz rezystor odpowiedniej mocy i o odpowiedniej rezystancji, i musisz go gdzieś w instalację wpiąć. Najlepiej dobrać taki co zlikwiduje błąd spalonej żarówki, ale gdyby jednak LED padł albo się odłączył, to z powrotem wykryje błąd. nikt chyba dotychczas nie napisał jakie w 159 działają dobrze wartości.
Do 5W obstawiałbym (ale trzeba poeksperymentować) że trzebaby gdzies ok 2W obciążenie wrzucić (trzebaby doświadczalnie sprawdzić, może np 1W wystarczy, albo trzeba będzie 3W), czyli R=12V*12V/2W, daje nam ok 72R, najbliższe z typowych szeregów to 68R albo 75R, i taki minimum 2W (ale lepiej o specyfikacji do 5W, tym bardziej że w instalacji normalnie masz ok 13.8V podczas jazdy a to daje moc wyższą o kwadrat stosunku, czyli ok 32% więcej, wiec zamiast 2W robi się pomad ~2.65W) założyć albo gdzieś w lampie na kabelki, albo szukać innego miejsca w instalacji. Rezystor będzie się grzał, po etapie dobrania odpowiedniej wartości docelowo możnaby kupić jakiś z radiatorem (droższy) i do przykręcenia np do karoserii.
Generalnie starałbym się o jak najwyższą rezystancję (czyli najniższą moc wydzielaną), ale zostawić minimalny zapas żeby sporadycznie jednak błąd się nie wyświetlał
A na upartego to zamiast rezystora można wpiąć gdzieś w instalację żarówkę np 1-3W (albo nawet tą W5W).
Do jakichś chinioli dobrałem kiedyś 100R/2W i było okej. Ale po jakimś czasie choniole oczywiście wyzionęły ducha.. ;)
Obecnie mam postojówki LEDowe własnej roboty - biorą 60mA, zbocznikowane 150R/2W. Jest idealnie, tzn. normalnie błędu nie ma, a po odłączeniu żarówki błąd się zapala, pomimo że rezystor pozostaje w układzie. I tak właśnie powinno być.
Dzięki za info. 60mA, czyli biorą gdzieś ok 0.7-0.9W, i do tego masz rezystor 150R czyli bierze dalsze ok 1-1.3W (w zależności od napięcia). Sam mam LEDy chyba najmocniejsze jakie znalazłem pod W5W bodajże 1.7W (ale chyba bez rezystora bocznikującego - kilkanaście dużych diod), przez jakiś czas nie wywalało mi błędu, ale od jakiegoś czasu, sporadycznie w lewej lampie mi wywala. Muszę coś dodać, ale nie mam czasu z tym poeksperymentować - myślę jednak że będzie to coś co zabierze te dodatkowe 0.5W max skoro juz teraz jest prawie dobrze.
A może ktos polecić ledy o barwie białej ale cieplej? Zwykle W5W ledwo co świecą w dodatku na żółto, a większość ledow ma barwę jak oświetlenie w prosektorium.
ja mam założone te:
http://sklep.motohid.pl/pl/p/W5W-LED...iala-4700k/849
Są trochę bardziej niebieskie niż standardowe xenony (które są 4300K), ale nie aż tak zimne jak większość innych ledów. Działają u mnie od 10 miesięcy, bez zewnętrznych rezystorów, choć jak pisałem sporadycznie wywala mi w lewej lampie błąd i jakiś rezystor co wezmie dodatkowe 0.5W muszę dorzucić.
Hej kolego, chcę zmienić żarówki od kierunków boczne i tylne oraz żarówki od stopów. Możesz coś polecić sensownego? Przednie kierunki chce zamienić na takie z funkcją dziennych:
https://www.youtube.com/watch?v=7MZFNzqN9yc
Marek
nic nie polecę, bo ja mam tylko zmienione postojówki póki co, na takie jak podlinkowałem wcześniej. może ktoś inny cośpodpowie, ale poszperaj po allegro itp.
W temacie o światłach dziennych chłopaki już montowali LEDy w kierunki, są nawet foty, filmy i linki.
Co do postojówek ja wróciłem z LEDów na W5W ale Philips White Vision. Te ledy za bardzo na niebieską dają nie pasują mi do mijania ;)