Również z czystym sumieniem mogę polecić nokiany. Są ciche choć nie było to wyznacznikiem przy podejmowaniu decyzji i kleją jak złe nawet na mokrym. A i cena nie wygórowana w porównaniu z konkurencją.
Printable View
Również z czystym sumieniem mogę polecić nokiany. Są ciche choć nie było to wyznacznikiem przy podejmowaniu decyzji i kleją jak złe nawet na mokrym. A i cena nie wygórowana w porównaniu z konkurencją.
Witam. Mam felgi 17` jakie opony letnie mozna na nie założyć mam 225/45 ale chciałbym ciutke wieksze balonem bo jest troche za niska i musze uwazac w lato jak i w zime. alfa159 1.9 sw
225/50 lub 215/55.
Dobrze rozumiem,w zimę również jeździsz na letnich ?
nie :) 16` 205/55 ostatni sezon , tez musze zmienic na wieksze bo sa identyczne jak 225/45. te co podałeś takie chce właśnie ale czy one nie są za duże.. hmm mowie tak bo gość z wulkanizacji powiedział ze o takich rozmiarach bedą obciązały układ napędowy.
225/50/17 to dedykowany rozmiar przez producenta do 159 i alu 17 cali
ok dzięki :)
Mi się troche wpakowało i kupilem 2 opony typu run flat i podobno źle bo w 159 nie ma czujnikow... i teraz mysel cy moge to w ogole zakladac? sprzedajacy mowil ze moge probowac na tył je dać i kontrolowac ciśnienie pprzy tankowaniu?
Ja mam założone na lato 225/50 R17 98W na zimę 215/55 R16 93V. Najlepsza konfiguracja.
- - - Updated - - -
Run flat z tego co wiem to nie potrzebuje czujników tylko po prostu opona ma wzmocnione brzegi które umożliwiają jazdę bez powietrza. Chyba, że się mylę i jest więcej opon tego typu.
U mnie na zwykłych 235/35/19" jak jest mało ciśnienia to nawet za bardzo nie widać. Ostatnio kapcia miałem i się zastanawiałem czy jest powietrze czy tylko takie wrażenie, że mało :)
Generalnie po prostu często sprawdzam ciśnienie i za każdym razem prawie obchodzę auto aby sprawdzić czy wszystko gra bo już miałem przykre niespodzianki...
Run flata pewnie też trzeba często kontrolować i nasłuchiwać czegoś niepokojącego ale to też w paranoję można wpaść przy jakichś wyimaginowanych lub nie odgłosach :)
Uszkodzenia opony i braku ciśnienia można po prostu nie zauważyć.