Zrobiłeś to w 156 czy 155?? Jak 156 to gdzie robiłeś rury?
Printable View
W 156ce a rury wziąłem od kolegi z forum Nick Misiu z jakimś numerem w razie czego mogę Ci namiary podesłać, tylko że wziąłem spawane i polerowane ale wiem że robi też całe gięte. Do tego łaczniki silikonowe i nowe opaski. Cena za rurki to było coś koło 200 zł plus przesyłka.
a ja dzis poswiecilem swoja alfinke coby sie nie psula,nic jej nie zepsulo i sprawiala duzo radosci.
Sanki (zapasowe) odrapałem z luźnej rdzy i zabezpieczyłem Hammeritem. Czerwonym xD
Zamontuje się przy okazji :)
u mnie autko odstawione do lekarza, żeby wyleczył drobne dolegliwości :)
Ja dziś chciałem się przyjrzeć jak wygląda stan moich błotników z tyłu bo ruda dała o sobie znać i się załamałem lewy błotnik jest bardziej do wymiany niż remontu...:( prawy spoko sam sobie poradzę hehe.... poszukuję lewego tylnego błotnika w rozsądnej cenie....
ja dzis moja umylem i w koncu zarzucilem klubowe ramki:)
Małe spostrzeżenie: chromowana ramka ze scudetto nie nadaje się do obróbki typu piaskowanie, pod wpływem dzialania na nią korundem plastik się topi i odkształca, proba usunięcia chromu chemicznie odczynnikiem na bazie sody rownież zakończona niepowodzeniem, chrom pęka a plastik się paskudnie łuszczy. Usunięcie chromu tylko mechanicznie i to w sposób bardzo delikatny.