-
Dopisany.
Jestem w trakcie ustalania szczegółów dot. zamówienia ringów. To ma decydujący wpływ na czas realizacji.
Jeszcze w czerwcu będę w Warszawie i odwiedzę mojego montera elektroniki. Ustalę z nim koszty produkcji.
W międzyczasie usiądę do katalogów podzespołów elektronicznych i przygotuję zamówienia. Muszę uwzględnić wszystkie poprawki z pierwszej tury np. długości przewodów.
Kalkulację wykonuję dla 50 zestawów. Jak będzie znana cena i przybliżony czas realizacji, odezwę się do was wszystkich po kolei. Muszę zebrać minimum 40 zadatków by uruchomić zamówienia. W najgorszym wypadku zmniejszę ilość planowanej produkcji.
Ponieważ chcę odzyskać pieniądze, które sam będę musiał wyłożyć jak najszybciej, więc tak planuję produkcję, by trwała jak najkrócej.
-
Zatem czekamy :)
Pozdrawiam.
- Rafał
-
Mam odpowiedź od dostawcy ringów. Producent ma je na stanie, więc jeśli nikt nas nie ubiegnie, to realizacja będzie bardzo szybka.
Pozostaje kwestia elektronika. W przyszłym tygodniu zaplanuję podróż do stolicy i spotkam się z nim.
-
Ponieważ to ja byłem wielkim spóźnionym pierwszej edycji z racji kupna Alfy w czasie gdy projekt już się realizował. Proszę o wysłanie mi pierwszego zestawu.
PS Wyłącz ignorowanie mojej osoby w wiadomościach na privie :P (strasznie Yonasha nękałem, aby rozpoczął drugą edycję)
-
Yonash a pewnie bedzie mozna zamontować taki pstryk zeby w razie WU wyłaczyć i właczyc je czy to sie jakos inaczej zapala?
-
-
Witam, proszę mnie również dopisać.
-
Dopisani.
Moi drodzy,
Tak się złożyło, że właśnie kupuję mieszkanie. Dodając do tego tydzień spędzony w delegacji, daje to dwa tygodnie obsuwy.
Złe wiadomości: chwilowo ciężko z finansami -> może być problem z wyłożeniem przeze mnie kasy na realizację -> rozważę większe zadatki
Dobre wiadomości: nie jest tajemnicą, że zarobię odrobinę na tym projekcie. Jeśli ktoś się w tym momencie wzburza, niech przeczyta cały temat i dowie się, że poświęciłem na to KILKASET! godzin swojego czasu :) W każdym razie chciałbym to zrealizować jak najszybciej, bo pieniążki na chwilę obecną są mi potrzebne. Mi też więc zależy i to coraz bardziej.
Obie strony zyskują, co daje nam idealną sytuację win-win. Czekajcie na wieści :)
-
git malina YonasH'u powodzenia i czekomy w dalszym ciągu czekamy z niecierpliwością! p.s. tak co o mnie nie zapomnisz po pogryza !
-
A nie myślał ktoś żeby ułatwić sprawe i nie przerabiać oryginalnych lamp tylko zrobić ringi w halogenach ( nawet nie w środku klosza a po zewnętrznej jak jest ten chromowany pierscień ) . Zle by to nie wyglądało . Już ktoś się w taki zabieg bawił w 156.