Zamówiłem dzisiaj Liquy Molly 75W80 do skrzyni, dyfru i tylnego mostu i mam zamiar wzbogacić to uszlachetniaczem Xado
Wymiana w piątek a wrażeniami podzielę się po kilku dniach jazdy
Naskrobane przez Galaxy S7 EDGE
Printable View
Zamówiłem dzisiaj Liquy Molly 75W80 do skrzyni, dyfru i tylnego mostu i mam zamiar wzbogacić to uszlachetniaczem Xado
Wymiana w piątek a wrażeniami podzielę się po kilku dniach jazdy
Naskrobane przez Galaxy S7 EDGE
U mnie w F40 było ponad 3 litry, wlałem jakieś 2,8. Olej powinien być według instrukcji 75W85 GL4 ale ja akurat mam 75W90 i też jest ok.
Witam Panowie;
może tak podsumowując. Przeczytałem koło 30 stron tego wątku i też chcę wymienić olej w skrzyni biegów. Czytałem o Fuchsie i o tym oleju dedykowanym do naszych skrzyń oraz innych dodatkach. Mam manuala 6 stopniowego w Alfie 159 1.9 Jtd 8v. I pytanie moje: ile lejemy wszystkiego :) Po informacjach z pierwszych stron pisaliście że lejemy 2,1 litra oleju więc musiałbym kupić 3 opakowania Fuchsa. Jednak chciałbym dodać Archoil 9100 bądź 9200 i jakiś ceramizer więc jak rozumiem samego oleju byśmy wlewali odpowiednio mniej? Czyli:
1. Jaki olej kupić i ile?
2. Dodajemy Archoil 9100 czy 9200 i w jakiej ilości?
3. Jaki ceramizer i w jakiej ilości?
Pozdrawiam
Nie żartuj, że przeczytałeś tyle wątku, bo byś wiedział.
Do mokrej M32 lejemy 2.5-2.6 litra.
Możesz dodać AR9100 w ilości nie więcej jak 1:10 (czyli np 200 ml AR9100 na 2.4 litra oleju.
Ceramizer wedle uznania, że swojej strony polecam ceramizer.pl
Dzięki za szybką odpowiedź, towar zakupiony, teraz będę się bawił w wymianę:)
Orientuje się ktoś ile oleju wchodzi do skrzyni c635, bo wczoraj wziąłem sie za wymianę i spuściłem 2.5 l, a podobno powinno być 1.9l.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Właśnie jestem po wymianie oleju w skrzyni biegów, różnica w działaniu przekładni niewyczuwalna;) ale jak ktoś wcześniej pisał mam spokojne sumienie warte kazdych pieniędzy:) teraz chciałbym dołożyć ceramizer, który wg instrukcji ma być dodany po przejechaniu samochodem odpowiedniej ilości km. Jaki jest najszybszy sposób by móc go dodać? przez otwór pod podstawą akumulatora czy przez czujnik cofania?
Hej
Czy ktos z szanownych forumowiczow zalewal olej firmy REVANOL do skrzyni biegow (m32).Ile tego oleju rzeczywiscie powinno sie zalac. Do nowej pustej skrzyni wchodzi 2.3l tak? To po spuszczeniu wlac 2 litry czy wlac 2.3,2.4 l.Nie bedzie wtedy za duzo tego oleju?
Pozdrawiam
Załącznik 226752
Nada się, o ile zastosujesz właściwą lepkość :) (Ravenol!)
Do suchej skrzyni wlej ok 2.7 litra, do mokrej 0.2 mniej.