DPF to korek w wydechu, więc nie ma prawa być brudna rura przy niepękniętym filtrze
Printable View
DPF to korek w wydechu, więc nie ma prawa być brudna rura przy niepękniętym filtrze
Zapewne DPF Monitor ;) Dodatkowe urządzenie wpięte na stałe w gniazdo OBD :)
Kupiłbym chętnie, ma ktoś do 1.9 8v wpinkę taką?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odezwij się do Mały_777
Wysłane z mojego HTC One A9s przy użyciu Tapatalka
Mały się od dawna nie odzywa niestety[emoji848]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A ja przestałem się przejmować DPFem. To samochód jest dla mnie, a nie odwrotnie. Wypali się to ok, przerwę wypalanie kit z nim. Jedyne czego przestrzegam to wymiany oleju co 10-12 tys lub co rok lub gdy degradacja oleju osiągnie 50%. Nauczyłem się tego użytkując równolegle auto pewnej szwedzkiej marki, która rozprawia się z wypalaniem DPF tak niezauważalnie, że nawet przez gniazdo diagnostyczne tego nie podejrzę.
Przejdzie ci ten luz w momencie pełnego zapchania ;) Co dotyka wszystkie marki...
a wystarczyło aby wzorem ciężarówek podczas redżenerejszyn zapalała sie kontrolka na liczniku , tak jak mam w mercedesie Actros mp4 , ba nawet moge przerwać
to wypalanie , po wciśnięciu guzika OFF , trzeba chwilę odczekac aż silnik wróci do normalnej pracy , czyli przerwie lanie paliwem
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2017/12/29.jpg
co to szkodziło producentom osobówek
Średni dystans wypalania DPF przy jeździe tylko miejskiej (zimą) ~ 250km
Średni dystans wypalania DPF przy jeździe tylko trasa ~ 900 km
spora różnica.
2.0 jtdm. dane wg DPFmonitor.
Pytanie do tych którzy mają DPF monitor - do ilu procent spada Wam zapchanie filtra tuż po wypaleniu? U mnie schodzi do 11,3% .