A dziękuję, dziękuję, również pozdrawiam :) ale to na pewno ja byłem? Bo są u nas jeszcze dwie ciemne ;)
Printable View
Pozdrowienia dla właściciela/ki czarnej 159, zaparkowanej obok mojej czerwonej MiTo w środę/czwartek pod galerią pestką :)
Pozdrowienia dla kolegi z brązowej 159, mijanego w czwartek około 11 rano przy biurowcach na Malcie :-)
Również pozdrawiam:) Mignąłeś mi chyba jeszcze na Baraniaka.
Pozdrowienia dla kolegi w 159 mijanego dziś po 21 koło Selgrosu, chyba PO 3MT21 :-)
Info: podświetlenie tylnej rejestracji robi Ci dyskotekę...
Pozdrowienia dla kierownika Giulietty Qv na blaszkach PO widzianego w Pile na wiadukcie na Poznańskiej.
Ładne odejście ze świateł.
Kto lata po Poznaniu veloce misano blue z indywidualnymi numerami WO i co to za wydech? :)
Trasa 307 Poznań- Nowy Tomyśl. Zna ktoś własciciela czerwonej 147 GTA na numerach P0 GTA. Ostatnio 3 razy spotkałem tego starszego Pana nie chce pisać dziadka w towarzystwie starszej Pani jak pomykali w kierunku Tomyśla.
Ciekawy egzemplarz GTA wygląda jak zupełna seria i być może salon polska.
Chyba kiedyś na niego wpadłem w Pol-Carze. Zdaje się, że kupiona u nich i pierwszy właściciel.
Pozdrawiam czerwoną 75 widzianą dzisiaj na rondzie między niepruszewem i sierosławiem, prawdopodobnie [MENTION=8766]radosuaf[/MENTION]
Tak, to ja - chwilowo to mój daily, więc będę tam widywany codziennie :). To znaczy za 2 tygodnie, bo w poniedziałek zaczynam urlop.
Nie szkoda ci na codzienne jeżdżenie do Poznania? Wyniosłeś sie z Wolsztyna?
W środę sprzedałem Giuliettę, a Giulię odbieram pod koniec lipca :). Spodziewałem się, że będę ją długo sprzedawał, a poszła w niecałą dobę :). Muszę więc jakoś dojeżdżać do pracy, dobrze, że upały zelżały, bo przy 35C bez klimatyzacji bywa ciężko.
W Poznaniu mieszkam w sumie ponad 20 lat, ale przemeldowywałem się stosunkowo niedawno, więc 75-ka jest jeszcze na wolsztyńskich blachach.
Załącznik 279846
Pod szpitalem na Polnej w Poznaniu. Podkładki Alfaholików :)
Przecież Giulia SW byłaby wielkości BMW 3 Touring - a w to też jest ciężko upchnąć 5-osobową rodzinę. Jak i w V60 zapewne. Cóż, ja w piątkę jechałem E36 w sedanie do Francji z namiotami, ale te czasy już nie wrócą :).
Nie widzą, mam wrażenie że tą firmą zarządzają kosmici i schizofrenicy. W każdej innej firmie jak sie wygasza model pojawia sie jego następca. A alfie nie.
Popatrzcie sobie 30 lat wcześniej, była 33, 155,164 i spyder. Potem odpowiednio byli następcy 156, 166 a teraz co? W 2011 wygasili produkcje 159 a na następce trzeba bylo czekać 7 lat, w tym czasie większość alfaholików się zestarzała i przesiadła sie do innych marek a nowych raczej nie przybywa
Z następstwem modeli jest spory problem - i dodatkowo każda kolejna generacja inaczej się nazywa. Trudno się tak tworzy renomę marki. Alfasud - 33 - 145/156 - 147 - Giulietta - ???. Ciężko się w tym połapać, jak się nie jest entuzjastą marki. A Golf od początku jest jeden i ten sam.
No wiem, dlatego napisałem, że nie wspomnę o większych modelach. Gdyby był następca 166, również w wersji SW, to by problemu nie było.
Ale też powiedzmy sobie szczerze - nie każdy chce jeździć SUVem, więc to nie jest tak, że klienci wszyscy na Giulię SW wybiorą Stelvio. Część z nich wybierze jednak nadwozie takie jak chce, ale zmieni markę.
Też tak to widzę.
Miałem Stelvio na teście i nie przesiądę się z Giulii na Stelvio żeby łatwiej upchać bagaż. Do Giulii w piątkę się mieszczę z dzieciakami pod względem bagażu, ale to jest auto dla kogoś o wzroście 175cm a nie 190+ jak ja, za mną nawet dziecko się nie mieści wygodnie a w trasę na wakacje nie pojadę z kolanami w brodzie. I tak niestety się pewnie stanie w przyszłym roku, trzeba będzie się pożegnać na razie z AR bo dzieci rosną a koncern w letargu. Niepojęte jest dla mnie że świetna auto - Giulia - które naprawdę mogło przynieść odrodzenie marki w sensie komercyjnym, wydali tylko i wyłącznie w najgorszym (najmniej praktyczny i najmniej popularny) możliwym wariancie: sedanie. Tragedia i kanibalizm marki. A jak Stellantis zajedzie markę do końca to nie będzie do czego wracać.
W przyszłym roku minie 10 lat odkąd jeżdżę 159 sw które uważam za świetne auto ale niestety wkurza mnie kilka rzeczy w marce.
Pierwsza brak następcy od kilku lat
Druga każda normalna firma ma w gamie modelowej coś w każdej klasie wielkosciowej a AR ma raptem 2 modele. Gulia sedan dla mnie za mała a stelvio jakoś mi nie leży
Kolejna dostęp do części zamiennych i ich ceny.
Wielu części zamiennych do 159 już po prostu nie ma w ASO a ceny niektórych jak np nowa maska potrafią zwalić z nóg.
Stelantis ma duży potencjał żeby dobić alfę tak jak dobili paroma debilnymi pomysłami Lancie. Ale potem nie będzie do czego wracać bo alfaholicy przesiada się na inne marki.
Patrząc na politykę z częściami 10 razy si zastanowię czy kupię ponownie alfę. Niestety
Wysłane z mojego moto e6s przy użyciu Tapatalka
Potwierdzam, sam się martwię, co będzie z częściami do Giulii za kilka lat - zwłaszcza patrząc na jej wielkość sprzedaży.
Mercedes jest w tym jeszcze lepszy - ale Mercedes miewa chore ceny, a BMW całkiem normalne. Patrząc jednak na politykę w tym zakresie FCA i PSA - cudów bym się nie spodziewał.
Produkcja części w krótkich seriach i logistyka kosztuje niestety
- - - Updated - - -
My w 4 jechaliśmy na narty do francji w 156 w sedanie i z trumną na dachu. Zapakowaliśmy sie tak że na koniec został kpl butów narciarskich i za ch... ich nie szło nigdzie włożyć, kolega podjechał a6 w kombi i zabrał
Załącznik 279935
Kto tak skrzywdził tą 159 taką lotką na klapie bagażnika?:cool:
...a na wymianę logo kasy zabrakło...
Wygląda teraz jak lanos [emoji23][emoji23]
"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda
Przód w górę a dupa zarwana, sylwetka jak Skoda Octavia. Chyba że to to skrzydło tak dociska, nawet na postoju.
Pozdrawiam kolegę ze srebrnej 156 V6 z Hetmańskiej/Rolnej dzisiaj rano :).
Może być, tam pracuję.