Wyjąłem i wyczyściłem reflektor prawy*
*tak naprawdę, to jeszcze tego nie zrobiłem, ale już kompletuje narzędzia i schodzę zaraz do garażu. Napisałem to, żeby mieć motywację a nie rzucać słów na wiatr ;)
Printable View
Wyjąłem i wyczyściłem reflektor prawy*
*tak naprawdę, to jeszcze tego nie zrobiłem, ale już kompletuje narzędzia i schodzę zaraz do garażu. Napisałem to, żeby mieć motywację a nie rzucać słów na wiatr ;)
Naprawy blacharskie i lakiernicze zakończone, polerka zrobiona i Alfa wreszcie w garażu :)
Zlożyłem głowice w 147 1.6 TS, ogólnie wymiana uszczelki pod głowicą i uszczelniaczy cena częśći 220zł :) robocizna 0zł - zrobione samemu :)
Wizualnie tak, lista rzeczy do zrobienia jeszcze długa :) , a zaczynam od wymiany kół na letnie.
Wczoraj wyszorowałem auto dogłębnie, zmyłem wszystkie ślady owadów, smoły, pierdzielenia było dużo, ale wygląda super. Potem odkurzyłem, zaimpregnowałem skóry i nałożyłem super wosk, auto świeci się jak psu jajca ;) I jeździ się przyjemniej.
A, alfa dostała też 4 nowe gumy, bo te już były nie za bardzo.
Wczoraj mycie odkurzanie i małe woskowanko a dziś nowe klocki i tarcze z tyłu (Girling i Ferodo Premier), nowy Motul 8100 x-cess + filtr of coz a wcześniej płukanko Motul engine cleaner'em oraz nowe łączniki stabilizatora na przodzie.
147 dostała hak odczepiany /jakiś makaroński/ nazwa na E...
Kupiłem za 180 zł
Nigdy nie używany
Przy okazji znalazłem przyczynę wyłączającego się radia .Masa była tylko założona na śrubę.sic!
wymienione czujnik położenia wału i filtr przeciwpyłkowy
Wypolerowane "oczy" z przodu... i GTA look zrobiony... wygląda zacnie :D