Ja mam matowe i sa oryginalne
Printable View
Ja mam matowe i sa oryginalne
http://www.forum.alfaholicy.org/zala...7mgq_60_57.jpg
Zastanawiam się jeszcze nad powyższymi jednak nie mogę znaleźć zdjęcia przedstawiającego je na szarej matowej Julce.
W konfiguratorze są takie same tylko w ciemnym kolorze - tych niestety nigdzie nie znalazłem. W standardzie mam:
Załącznik 215494
A najbardziej mi się podoba wzór z Giulii ;)
Załącznik 215495
Ja też mam oryginalne turbiny i są matowe
hmmm ciekawe, wszystkie które widziałem na żywo raczej matowe (a dokładniej satynowe) nie były...
ale na bank jest to oryginał, na podróbce nie bylaby wwybita marka Alfa Romeo z tyłu ramion, a przy wentylkach masz wybite certyfikaty jakościowe JIL
patrząc po aukcjach faceta to poprostu odnawia felgi
proszę bardzo, kilka szaraczków na 18"
Załącznik 215498Załącznik 215499Załącznik 215500Załącznik 215501Załącznik 215502Załącznik 215503Załącznik 215504Załącznik 215505Załącznik 215506Załącznik 215507
prezes01 - wielkie dzięki :) Obawiam się jednak, że teraz mam ogromny dylemat. Powyższe 18-tki można dostać niewiele drożej niż te ciemne, błyszczące turbinki. Muszę je chyba na żywo zobaczyć albo poczekać, może pojawi się jeszcze coś ciekawego na Allegro i OLX.
profesjonalny lakiernik nie będzie miał problemu z pomalowaniem na mat, tylko że sam lakier matowy jest 3x droższy od błysku. Są też dodatki tzw mat pasty do lakierów zwłykłych ale lakier traci wtedy na przejrzystości...
a co do kosztów, to za samo ponowne toczenie frontów żeby powstały te srebrne paski trzeba zapłacić 100zł/szt, no a gdzie jeszcze malowanie?
poza tym po zdjęciach już widzę że mi się ten połysk bardziej podoba przy tych toczonych frontach. Na felgach z Mito założonych do Delty też był taki fabryczny połysk przy toczonym froncie i wyglądało to pięknie ;)
- - - Updated - - -
to najrzadziej spotykany wzór felg z Julki, ale i tak nie tak bardzo pożądany jak półksiężyce które masz na lato ;)
Trochę poszperałem i to faktycznie mogą być oryginalne bez odnawiania (malowania):
Załącznik 215511
W jednym z katalogów te pierwsze były jako standard w QV. Natomiast na wielu zdjęciach QV ma typowo czarne ale matowe.
Ja mam czarne fele w połysku turbiny 18 zrobione w profi firmie- jak coś to możemy pohandlować.Priv
Załącznik 215522Załącznik 215523
Możesz obejrzeć takie - nie oryginalne, ale "klimatem" bliskie - MAK Torino gun metal:
Załącznik 215547
Cena nowego kompletu to ok. 2500 PLN.