powie mi ktos czy tylny zacisk do wersji 1.9 JTD mozna dobrac od innego modelu alfy czy tylko zostaje mi szukac od 9?
Printable View
powie mi ktos czy tylny zacisk do wersji 1.9 JTD mozna dobrac od innego modelu alfy czy tylko zostaje mi szukac od 9?
Czemu takie pytanie Czarny, trudno coś znaleźć czy szykujesz coś ekstra?
Też mnie czeka wymiana tylnych klocków. Masz już pomysł co będziesz zakładał chodzi o markę?
Nie doczytałem Ty o zacisku a ja o klocku ;) chyba z rana jeszcze wczorajszym wieczorem żyłem :D sorki, a co się właściwie stało?
Ja w tamtym roku klocki założyłem z Zimmermann i wbrew powszechnym opinią na necie wcale nie piszczą.
Wydaje mi się, że auto hamuje trochę lepiej niż na ori brembo ale to może być tylko moje subiektywne uczucie.
Tez mam zimmermany od sierpnia zeszlego roku i ani razu nie zapiszczaly.
Jak wygląda sprawa z pyleniem, zużyciem no i też siła hamowania w stosunku do klocków Lucas bo takie teraz mam z tyłu?
tak szykuje zmiany bo ja jestem najwiekszym tunerem na forum:D. Musze kupic zacisk bo mi sie popsul mechanizm recznego i lipton. Klocki i tarcze niedawno wymienialem i zalozylem zestaw na przod i tyl TEXTAR i jest gitarka. Dodatkowo wymienilem plyn hamulcowy. Wsztytko smiga tylko na lewym kole nie trzyma mi reczny. Dodatkowo wymienilem jeszcze linki recznego bo myslalem, ze to wina linek. Zainwetowalem :D, a tu wcale nie bylo jeszcze potrzeby ale przynajmniej jest nowka zestaw tyle, ze mechanik powiedzial mi, ze te linki z zamiennika to nie to co ori.
Master Tunerze :-D a nie lepiej używkę kupić, wyczyścić, i będzie śmigać? Z tego co sprawdzałem to na tył tylko od Brery i Spidera pasuje. Nie wiem jak np z zaciskiem od Vectry lub Cromy...trzeba porównać.
W każdym razie trzymam kciuki za moda:-D
P.s pamiętaj że najlepiej hamują żółte zaciski...:-P
Pozdro;-)
no uzywke chce kupic tylko najlepiej gdzies w okolicy ale nie ma od Brery i 9 ale sa od 156 i myslalem, ze moze pasuje bo wizualnie tak mi sie wydawalo. Ja bede mial dalej szare i brzydkie. W sumie to myslalem o tym zeby to pomalowac ale to je amelynium i tego chyba nie pomaluje:D. Moze sie wezme kiedys za to
Dodano po 2 minutes:
no taki mod sobie zrobilem ze lewe kolo trzyma na recznym,a lewe nie. Ma tak ktos? Chyba nie wiec jestem jak to mawial taki moj profesor od HKFu ktory nie wymawial "R" płekułsołem :D
Ja właśnie wymieniłem płyn hamulcowy w piątek, hill holder zauważalnie po tym zabiegu lepiej działa. Przebieg tylnych klocków mechanik określił jeszcze na ok 1tys km, dlatego pasuje już coś kupić. Zastanawiam się nad tymi co były do tej pory czyli Lucas chociaż nie wiem czy to też nie jest TRW a poza tym Textar, Zimmerman i Ferodo. Cena zbliżona, nie wiem po ile Ferodo ale myślę, że podobnie i szczególnie drogie nie są więc decyzję oparłbym na Waszej opinii :)
ja nie wiem jak pyla te TEXTARy bo mam stalowki i pogoda jaka jest taka jest wiec tak nie widac ale hamuja dobrze i nie piszcza ale mam kompletny nowy zestaw tarcze+klocki na obu osiach. Ja nie narzekam. Mi wystarcza taki zestaw