I znów się okazuje, że co starsze to lepsze i to nie tylko w przypadku 166 :)
Printable View
I znów się okazuje, że co starsze to lepsze i to nie tylko w przypadku 166 :)
Przegladałem allegro i wpadła mi ta oferta w oko. Jakby ktoś był zainteresowany.
http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-sko...C32262431.html
Ma przełożone fotele z przedlifta (najprawdopodobniej). W oryginale powinny być czarne.
Witam . tak jak już wcześniej pisałem mogę sprzedać moją 166-tke i chyba bede do tego dążył ... trafiła mi sie bardzo fajna 159 1.9 jts za dobrą kasę , jak by był ktoś chętny na moja AR to zapraszam na priv ... konkretne osoby zwsze mozemy sie dogadać...
na pewno występuje wersja białe skóry szary kokpit (http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-wer...C32196440.html), prawdopodobnie także biała z kremowym/białym kokpitem, więc czarny kokpit i biała skóra także może być.
Powiem Panowie, że nie zagłebiałem się nigdy w rodzaje kolorów i kompozycji kabiny. Poprostu alfa wygląda jak salonowa na zdjęciach. Felgi, z tego co widać chyba po regeneracji jakiejś bo nie widać obić, otarć itp. Ciekawe jak jest w rzeczywistości.
Aż kurcze korci mnie żeby tam jechać obejrzeć, tylko jak pojade na darmo 120km to się lekko w****e. Cena wysoka, ale czy jest tego warta? Najlepiej jakby tam ktoś z okolic wstąpił.
Dawid. Nie było takiej konfiguracji po lifcie.
A to że ładnie wygląda to nie świadczy o jakości. Trabant w tym salonie też pewnie by każdego zachęcił do kupna :sarcastic: Moim zdaniem lakier się świeci jak psu jajca a środek chamsko i bez gustownie przełożony. przecież widać że dolna część deski rozdzielczej jest czarna i nie pasuje do reszty. O ile w fotele ktoś się da nabrać to nie trzeba się znać na 166 w ogóle żeby zobaczyć że boczki nie grają z deską rozdzielczą.
Fakt nie znam wszystkich konfiguracji kolorystycznych, ale tak jak piszecie, przekładka była bo podłokietniki były w kolorze foteli, przynajmniej tak mi się wydaje.
Podłokietnik to raz a dwa że kolor boczka zawsze przechodził w dolną część deski rozdzielczej. A tu szary boczek a decha czarna :) podłokietnik jeszcze by przecierpiał ale ten boczek z deską to przecież od razu przekładką trąca.
najprosciej zapameitac ze w polifcie byly 3 opcje: srodek caly czarny, caly szary, i caly bezowy z czarna kierownica. boczki cale sa w danym odcieniu, nie jak tutaj czarno/szare, dodatkowo to co Marek pisal ze boczek nei pasu z deska :)
W każdym razie takie połączenie kolorów bardzo mi się podoba. Może ktoś sobie skompletował dla kaprysu...a może wymieniał wystrzelone poduchy po dzwonie.
jest duzo mozliwosci ale znowu wiekszosc idzie w zmiane foteli, a tu boczki, dol tunelu, mi to wyglada jakby z dwoch jedna byla skladana.
Kupiłem...
Walentynkowa chwila słabości i pod domem dosyć niespodziewanie stoi 166 2.5v6 FL. Cena.. najwyższa na Allegro z tego rocznika. Tego dnia rano jeszcze przeglądałem ogłoszenia Peugeotów 407SW, a skończyłem znowu w Alfie. To już trzecia. Ale tak to jest, że człowiek wsiądzie do samochodu, pojawia się banan na twarzy, a w głowie tylko myśl "chce ją mieć" :)
Także od tygodnia przekopuje kolejne tematy w dziale "166" i uczę się. Towarzystwo tutaj mało mi znane, ale jak znam życie wkrótce to się zmieni.
Gratki, pokaż nam ją :)
Chyba tak to można nazwać. Kupiona w Bielsku-Białej. Były właściciel to także forumowicz. Nawet się skarżył tutaj, że nie może jej sprzedać. No ale trafił się wariat.
Dyferencjał założony przez poprzedniego właściciela. Działa jak trzeba. Nie wiedziałem, że można tak szybko taką krową po rondach jeździć :)
Zdjęć póki co za bardzo nie mam. Wkrótce coś pstryknę.
To wiem która, długi czas ją obserwowałem coś w okolicach 20tys byla wystawiana. Szerokości!
Panowie! IL MONSTRO we własnej osobie. Chciało by sie rzec " O JEZUS MARYJA!":cool:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-C32369786.html
No to który kupuje?
kuźwa na poczatku nie bylem pewny czy to 166-ka , taki duzy bolid:P
Witam
Co Panowie powiecie o tej AR 166 http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#90211f68b1
Może ktoś ja zna albo widuje choc i idzie rozkodować Vin samemu czy tylko serwis?
Chodzi mi o listę wyposazenia
Przepiękna, biere ;)
Co Panowie powiecie o tej AR 166 http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#90211f68b1
Oglądałem ja w listopadzie i widzę że nadal się nie sprzedała. Do roboty było zawieszenie z tyłu i rozrusznik. Niby sprzedaje ją młody chłopak i z nim się dogadałem co do ceny aż do przyjazdu ojca i niestety za tyle już nie chciał oddać. Podczas rozmowy telefonicznej części zawieszenia jak i 17 miały być w cenie auta a na miejscu już oddawali za dopłatą. Nieźli z nich kombinatorzy w ogłoszeniu pisze że zaraził się autami Alfy a ojciec mówi że on sam ją jeździ a młody jeździł Micra.
Łukasz 166 a można wiedzieć na jaka cenę się dogadałeś wtedy z młodym?
Poza tym co wymieniłeś jak auto było utrzymane (środek,blacha)?
Moze młody marzył mieć na stałe 166 ale tatus nie dał hihi Micra tez na sprzedaż wystawiona ;)
Idąć dziś z pracy niespodziewanie widzie znajomą mordkę 166 po lifcie, czarna z przyciemnionymi szybami, coś czego szukam:) Ale jak w pewnym momencie dał po garach to usłyszałem coś pięknego z rury v6, coś co mnie ciągnie w strone v6, obejrzałem się lecz nie było oznaczeń na "dupci", ale gang motoru zdradził co siedzi pod maską;) Och, chyba portfel tego nie przeżyje:o
Jak tak sobie oglądam te foty i czytam te kwoty to śmiać mi się chce. Swoją 2.5V6 z '99 sprzedałem finalnie za 5,5tys w grudniu :)
Zawieszenie sprawne, silnik po remoncie głowic, skrzynia sprawna, pół auta wymienione w częściach, minusem była nagrzewnica do wymiany, brak skór i blacha/lakier do poprawki w paru miejscach...
Witam Kolegów ponownie.Jak już pisałem wcześniej chciałem kupić 166 po fl.ale życie swoje.Jak wcześniej pisał kolega o walentynkach tak ja sobie sprawiłem prezent.Nie jest to 166.córka zmieniała auto na vana bo ma pociechę to osobowy trafił się mnie.Jest to peugeot 607 z 2001r. choć jest serwisowany na bieżąco to nie to co alfa.Jest wypasiony ale nie tak jak 166.Za rok przełożę wnętrze na jasne skóry i navi bo były w roczniku.Forum 607 to totalne dno,brak schematów i innych opisów.Forum ALFY to kompendium wiedzy na temat samochodów tej marki.To tyle,może kiedyś będzie.
Pozdrawiam szanownych kolegów.
607 fajna :)
Witam.
silnik 2.2 hdi 130 kucyków.
Myślałem że 2,2 będzie mocniejszy. 607 zawsze mi się podobał. Kawał bryki.
Jak oddawalem swoja 166 to myslalem o 607 ale modele po lifcie na pelnym wypasie mocno trzymaja cene. Wziolem na przeczekanie Lagune na wypasie 2.2 dci w automacie ma 150 kucy u mnie. Poza estetyka w niczym nie ustepuje 166. Bardzo fajne auto chcociaz nigdy bym nie pomyslal o francuzie. Jedyny minus, kolanami podpieram sie na zakretach;) prawie jak na motorze, to nie jest auto do szybkiej jazdy;)
Sent from my BN NookHD+ using Tapatalk
Dzięki za rzezową ocene forum , 607 jest OK