Proxim ale to zaden problem.. ;)
Ja tam olewam i wole co rok pomalowac niz jezdzic na 17;)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Proxim ale to zaden problem.. ;)
Ja tam olewam i wole co rok pomalowac niz jezdzic na 17;)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mi tego nie musisz mówić.. Ale wyobraź sobie jak je założę teraz do ori sprężyn
dobra a teraz tak , mamy felge 5x100 a piaste 5x98 , czyli co można na zwykłych śrubach jeździć albo na pływakach jak kto woli :)
a jeśli w feldze 5x100 mamy gniazdo kulowe czy tam sferyczne to jak się ma to do rozstawu 5x98 też da się na zwykłych jechać czy trzeba kupić śruby kulowe ? dodam że nie ma śrub pływających kulowych :P
nie jeździłem na takich jeszcze felgach :P pytam bo wiem ze istnieją takie kwiatki
kolego nie chce mi się już setny raz tłumaczyć dlaczego nie wolno jeździć na zwykłych śrubach przy innym rozstawie felgi niż piasty. Jak ci felga obetnie śruby to się sam dowiesz wszystkiego dlaczego tak się stało.
a co do ori felg z VAGa z gniazdem kulistym, to bierze się coś takiego jak pogłębiacz ślusarski i przerabia się gniazdo felgi na stożkowe tak aby można było zastosować śruby pływające. Nie trzeba do tego maszyny, wystarczy kilka ręcznych obrotów
Można niemożna, ludzie jeżdzą ja jeździłem bo byłem przekonany że jesli poprzednia oosba co miała felgi w alfie nie używała pływaków to znaczy że rozmiar 5x98 także myślałem ze się nie da a jednak się da
Nawet chyba raz miałem z gniazdem kulowym jedne felgi i też się dało skręcić , sobie przypominam
dobrze że mi powiedziałeś o tym sprzęcie ślusarskim
Jak ci felga odpadnie i walnie w kogoś i zabije to może się ockniesz dlaczego ci było szkoda 100zl na plywaki!
Jest jazda i jazda, ja bym ci te śrubki na 40 kilometrach poobcinał. Zawsze mnie śmieszą ci ludzie od lansu w autkach- detalingi, woski, gleby, fele co wyglądają ja kołpaki za jakąś chorą forse, ale zawsze coś nie tak. Tu 100 złotych na porządne szpilki nie ma
Fizyka mówi że pierwsze były by przednie koła, wiec mógłby się naocznie przekonać o poczynionych oszczędnościach
O łopatoligocznie trzeba
Tak, koło napędowe- w tym wypadku przednie (ja tu 156 widzę) wcześniej urwie szpilkę niż tylne, które nie jest napędzane, a wytłumacz mi teraz dlaczego miało by być inaczej????????