GT - w obd. Na razie tylko kilka szczęśliwych osób ma taką możliwość :)
Nie będzie takiej możliwości z przyczyn bezpieczeństwa.
Printable View
GT - w obd. Na razie tylko kilka szczęśliwych osób ma taką możliwość :)
Nie będzie takiej możliwości z przyczyn bezpieczeństwa.
Panowie przy ilu % zaczyna Wam wypalac dpf bo u mnie pokazuje 104 i jeszcze nie wypala?!!?
U mnie zaobserwowałem, że dochodzi do 110, zostaje na tej wartości przez 1-2 min. i zaczyna wypalać. [MENTION=32867]Mały[/MENTION]_777 czy te 1-2 min. to właśnie przygotowanie do wypalania?
Wysłane z Xperii przez Tapatalka
Nasuwa się pytanie: czy wartość, przy której startuje wypalanie świadczy o stanie ogólnym dpfa? W sensie: czy jeżeli startuje wcześniej to jest w gorszym stanie ogólnym?
Wszystko zależy od kompa. ..To on decyduje czy juz jest czas wypalac czy nie. Czy są warunki odpowiednie temperatura , obroty.Nawet w granicach 105%nadal to jest normalne zatkanie według kompa. Wiec jeżeli raz wypala się przy ponad 100% a czasami powyżej 70%to wszystko jest oki. Najważniejsze sprawdzić ile procentowo zostało po wypalaniu. U mnie mniej więcej jest 13%.
Napisane na Commodore C64..;)
U mnie w granicach 11.
A to niespodzianka z tym filtrem. Wczoraj specjalnie jeździłem żeby go wypalić. Wsiadając miałem 96%. Pomyślałem pojeżdżę chwilę pewnie zaraz zacznie się wypalać. Jeździłem ponad godzinę, przejechałem 70 km, stopień zapchania wzrósł do 104% i nic z tego. Oczywiście pierwsze co pomyślałem, to uszkodzony DPF :mad: ale skoro piszecie, że może się dopalać nawet przy 110, to czekam cierpliwie. Swoją drogą trochę lipa, że nie wypala się przy 100%, wtedy można by sobie zaplanować jakąś trasę.
Planuj na 110 :) A poważnie, to trzeba obserwować swój samochód i jeżeli wartość przy uruchomieniu wypalania się powtarza, to można zacząć na taką planować. Ja u siebie 2 razy już widziałem 110 (tylko 2 razy udało mi się złapać moment startu).
kiedy zostanie zatwierdzona ostateczna wersja ecu?