mocno sugerowałbym założyć osobny wątek poświęcony retrofitowi 8.8" i kwestiom innych map (3D?). [MENTION=114]Belfer[/MENTION], dasz radę trochę poporządkować zanim z wątku o AA zrobi się wątek o wszystkim związanym z radiem?
Printable View
mocno sugerowałbym założyć osobny wątek poświęcony retrofitowi 8.8" i kwestiom innych map (3D?). [MENTION=114]Belfer[/MENTION], dasz radę trochę poporządkować zanim z wątku o AA zrobi się wątek o wszystkim związanym z radiem?
Cześć,
Czytam ostatnie kilkanaście wpisów o mapach i nic o android auto czy Apple Carplay.
W związku z powyższym może się info jakie dam komuś przyda.
Przy okazji podglądu Giulii wpisałem dealerowi na listę zadań upgrade softu radia aby dzialal AA i Apple Carplay. Przyjęli to zlecenie.
Odbierając Julkę po przeglądzie od Zasada Automotive w Krakowie po przeglądzie dostałem info, że kolezka od softu miał za mało czasu aby zrobic aktualizacje, ale umowiony zostałem za kilka dni na pozostawienie auta na cały dzień. Mieli to zrobić na spokojnie.
Wieczorem okazało się że nadal AA nie mam a ASO po dniu walki dostało info od producenta, że nie ma nadal nowego softu.
W obecnych modelach, które wyjeżdżają z salonu jest Carplay i AA, niemniej tego softu nie da się wgrać do modeli odbieranych w roku 2016/2017 bo producent miał w nich inny model radia, stad soft z obecnego typu pasuje tak jak aktualizacja Windowsa do Apple'owego OS [emoji6]
Moja refleksja co do sytuacji:
- szkoda, że dealer musiał dwa dni walczyć z samochodem aby takie info mieć dla klienta od producenta,
- Alfa Romeo daje ciała nie wypuszczając softu dającego AA i Carplay - obecnie samochody z segmentu B mają te funkcjonalności, a tutaj mamy piękne auta jakby nie było segmentu premium,
- na chwilę obecną niestety nie wie nikt czy aktualizacje wyjdą czy nie, a jeśli tak to nie wiadomo kiedy...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
[MENTION=77838]wilkQ[/MENTION] nie potrzebnie dealer stracił energię na coś co było wiadome od dawna.
Kolega jedrzejnowak twierdzi, że między zegarami GMaps pokazuje mu nawigację skręt za skrętem. Fotki niestety nie widziałem. Jak to jest u Was?
u mnie sa strzałki na google maps pomiedzy zegarami. firmware 059.xxx.xxx wyswietlacz pomiedzy zegarami 7"
- - - Updated - - -
poza firmwareami które wpłynęły w ramach tsb dealerzy nie maja nawet mozliwosci updatu do nowszych wersji dedykowanych dla danego typu radia - byly kontakty z Włochami i odmawiali udostepnienia (chodzilo o problemy z moim radiem) - mi wymienia na nowe z nowym firmwarem zamiast najpierw sprobowac update...
funkcji ktorych nie bylo jak auto wyszlo z fabryki dealer nie jest w stanie aktywowac. zauwaz tez ze sa inne numery czesci dla aut np z dab z aa z navi - sprzet czyms sie rozni.
To, że do pierwszych wersji Giuli/Stelvio nie da się wgrać AA to wiadomo od poczatku tematu. Jeśli już, to mogłeś się spytac i męczyć ich (ja męcze za każdym razem), kiedy i za ile będzie szansa zmiany radia czy bebechów, by można było wgrać AA. Zawsze słysze już niedługo, ale wygląda mi to na zlewanie tematu. Jak oni mają być marką premium (czy nawet aspirować) z takim podejściem? Tym bardziej, że tutaj ktoś chce wydac kase, by to mieć (coś co powinno być standardem).
W dzisiejszych czasach to powinno być proste jak drut i żadna filozofia. Przecież nie muszą kuźwa ramy nowej wstawiać czy chuj wie co, bo już brak mi słów na Alfę.