Znalazłem witaminkę na tej stronie
http://www.digital-kaos.co.uk/forums...9/index11.html
wstawiam stronkę a nie plik bo to nie moja wstawka
Pozdrawiam
Printable View
Znalazłem witaminkę na tej stronie
http://www.digital-kaos.co.uk/forums...9/index11.html
wstawiam stronkę a nie plik bo to nie moja wstawka
Pozdrawiam
Żeby ten crack zadziałał trzeba po ściągnięciu zmienić mu nazwę na FiatECUScan2 z FiatECUScan_v2.3.1.Cracked inaczej wywala błędy i wgrać go do katalogu.
Ogólnie sciągłem wersje 2.3.1 zainstalowałem, zrobiłem jak wyżej i piszę wersja registered .
Z tego co widzę to dodali obsługę Fiatów np Bravo `07 i nowa Delta.
Ale dalej nie widzę obsługi Grande Punto. Ostatnio u kolegi próbowałem w GP 2004 1.9 Mjet 8v 130 KM. Niczym nie szło się połączyć. Jaki to ma sterownik- ten silnik.
Ja się kurde nie mogę z moim połączyć. Kabel działa, program działa, zasilanie jest (przejściówka na 3 pin, więc łączone z aku), niby wszystko ok, ale nie łączy z ECU. Jakieś pomysły? Może zmniejszyć opóźnienie w ustawieniach sterownika? No chyba, że o czymś nie wiem i u mnie było inne ECU, a nie 1.5.5 (autko z pierwszej połowy 2000r).
- AR 145 TS 1.4 16V posiada ECU M1.5.5 ( eng 98 ), a nie M1.5.5.
- program alfadiag nie rozróznia tych modeli ECU.
- FiatECUScan rozróznia poprzez kod ISO i stosowny komunikat.
- tak samo Launch X431 rozróznia te modele i daje bląd transmisji jesli wybierzemy nie ten model.
- czy jest transmisja notebook -- ECU to bym użył programu Unidiag z definicją dla M1.5.5.
- nie wiem czym sie róznią ECU M1.5.5 oraz M1.5.5 (eng 98 ).
mam takie pytanie kupiłem kabel na allegro ten juz przerobiony na poduszki i nie mogę połaczyć sie z ECU ze sterownikiem poduszki i ABSu się laczy ale z silnikiem juz nie
Alfa 156 115KM JTD 2002r
Witam,
W końcu mam kabelek, jakie testy powinienem zrobić na początek?! :)
Witam
Chcialem spytac, jakiego programu moge uzyc aby podpiac MiTo 1.3 JTD 2010r, bo FiatEcuScan jakos nie ma na swojej liscie Alfy MiTo.:confused:
Witam. Nie mam siły kopać wszystkich stron więc zapytam czy normalny kabel vag kkl bez tego przełącznika na poduszki też normalnie się podepne czy lepiej już kupić taki z przełącznikiem od airbagów? Jest jakieś ryzyko, że może mi wywalić airbagi?