-
Dobra to moge sprobovac napisac po slonski :).Mozna temu bedzes rozumial.
Prubowalem zrobic flash radia, dalem cd i wlanczil mi sie flash, kliknulem 3-4-5-6->>>,, 3x OK a 4ty raz download in progress a radio bylo off, no to zrobilem to 2razy i potem tylko na ekranu alfa romeo.
Radio nie zgaśnie, musi wyciągnąć bezpiecznik i jak jej dam z powrotem to klikam teraz juz wiem ze :audio 3456 >>>, ekran miga a nic sie nierobi, cd sie nieotoczy no i tak caly czas do kola.
Jak bysz mial skype to mozemy pogadac: petrciz
Dzieki
-
[MENTION=73700]krizak[/MENTION]
Skąd miałeś obraz płyty z softem? Ode mnie? Jeśli tak, to nagraj płytę ponownie na dobrej jakości CD. Jeśli z innego źrodła to ściągnij ode mnie (sprawdzona wersja).
Jeśli płyta została w radiu to niestety musisz ją wyciągnąć rozkręcając radio.
Teraz spróbujemy reanimować radio.
Kluczyk w stacyjce - wyłączony zapłon.
Włóż nowy CD z softem. Sekwencje klawiszy 3-4-5-6->> wprowadź na czarnym ekranie (nie na logo Alfa).
Po wprowadzeniu kodu podświetlenie guzików powinno zaświecić się dwa razy. Teraz trzeba troszkę poczekać, bo radio będzie sprawdzać uszkodzony soft w radiu. Po chwili powinieneś mieć informacje o postępie aktualizacji. Radio powinno się uruchomić dwa raz samoczynnie.
Płyta powinna wyjsć z radia.
Czasem po wysunięciu płyty trzeba dodatkowo samemu wyłączyć radio na guziku zasilnia, gdy pojawi się logo Alfa.
Zdarza się że proces aktualizacji przechodzi tylko bez kluczyka w stacyjce.
Ps. Niestety, nie mam skype.
Powodzenia.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
obraz niemialem od ciebie, mozes mi go wyslac na mail? czi jakis link? popatrze jak bedem w domu tu na forum, no ale caly problem je teraz ze cd sie neitoczy i ekran niema czarny, caly czas AR logo.
-
[MENTION=73700]krizak[/MENTION] nagrywanie płyty z najmniejszą prędkością zapisu (x2).
-
robilem 3.4x mam stara cdroma, 2.4x sie nieda juz a na verbatima
-
no dobra moge nagrywac co chce, ale jak sie nieroztoczy cd?
-
Nie czyta bo jest wsadzona płyta CD z softem w radiu po błędzie. Radio nie pozwala jej wyjść gdyż nie skończyła się aktualizacja. Musisz ją ręcznie wyciągnąć. Wyciągnąć radio i otworzyć. Czasami wystarczy wyjąc radio z auta i podpiąć na kabelki piny w radiu bezpośrednio do akumulatora (12v i GND w porcie ISO). Po uruchomieniu czasem wyskakuje płyta.
http://chomikuj.pl/nightex/z+Alfaholicy
Hasło: alfaholicy
-
nic, niedziala cd, jest ktos ze slonska? ze bym przijechal
Tu jest video ,popatrz 1drv.ms/v/s!Am8prJmkMr-4nREiRQkkxpTgH4Ne
-
[MENTION=73700]krizak[/MENTION]
Niestety musisz wyciągnąć płytę poprzez otwarcie navi. Możliwe że docisk padł. Ale podejrzewam że się mechanizm zawiesił, rożnie bywa - ja kiedyś przypadkiem wsadziłem druga płytę do Navi z GT. Też musiałem ją otwierać. Bez otwarcia navi niestety nic więcej nie zrobisz.
-
CD wysiaglem , chyba 30x razy probujem on/off a nic, dalem nowe cd on/off a nic, myszle ze eeprom jest down :(