testował ktoś z was continentale sport contakt 5 w rozmiarze 225/50/17?
Printable View
testował ktoś z was continentale sport contakt 5 w rozmiarze 225/50/17?
Panowie pytanko.Dzis wymienialem opony i w serwisie stwierdzili ze opony na tyle sa lekko wyzabkowane i scina je delikatnie od zewnetrznej strony.Stwierdzili, ze opony sa bardziej zuzyte na bokach natomiast na srodku opony jest wiecej bieżnika.Chodzi o tyl wiem, ze z przodem byly problemy ale z tylem nie slyszalem.Przod mam prawie caly wymieniony jesli chodzi o zawieszenie(2 gorne wahacze,1 dolny i jeden drążek kierowniczy),amorki jakos mialy na ostatnim przegladzie 75%(ok.20.09.13r.), zbieznosc robiona w ciagu roku jakies 2 razy przy okazji wymiany wahaczy.Nie sa jakos bardzo wyzabkowane ale no ale sa.Nie slysze zeby sie cos jakos tluklo w zawieszeniu z tylu.Jak myslicie w czym lezy przyczyna??TTTM??Stare opony na ktorych kupilem auto tez byly zjechane bardziej po bokach.Jeszcze je gdzies mam rzucone.
ja robilem geometrie zawsze na obu osiach
A mi ścinało obie przednie opony od wewnątrz, nic niepokojącego w zawieszeniu nie znaleziono. Byłem już drugi raz na geometrii i jakaś kupa normalnie jest. Za każdym razem inne wyniki pomiaru wychodzą :confused: Niby tym razem poprawili, zobaczy się. Zmieniłem koła na zimowe.
poprostu TTTM ehhh
ale z tego co tez czytalem tez wszystkiego nie da sie ustawic idealnie(chyba jakies katy pochylenia kola)