Od maja ub. roku mam komplet Textar na obu osiach i sprawują się bardzo dobrze. Trochę pylą, ale nie ma tragedii. Hamują też dobrze i nie piszczą.
Printable View
Od maja ub. roku mam komplet Textar na obu osiach i sprawują się bardzo dobrze. Trochę pylą, ale nie ma tragedii. Hamują też dobrze i nie piszczą.
Dla mnie to pewnie każdy klocek będzie dobry bo mój styl jazdy jest całkiem normalny cokolwiek to znaczy;) Aczkolwiek czasem się zdarzy na autostradzie dohamować do prawie zera i tutaj chciałbym żeby Textar nie był gorszy od ori. Chyba też się skłonie ku Textarom, kilka wątków wcześniej również ktoś polecał. Podobno idzie na pierwszy montaż do różnych marek. Jeszcze zapytam mechanika jakie on ma z nimi dośw i zamówię. Gdybym zmieniał wszystko to pewnie wziąłbym Zimmerman.
bocian ma w swojej 9
Piszczenie klocków to z reguły spaprana robota mechanika, niezależnie jakie to będą klocki ;) No oczywiście pomijając chińszczyznę ;)
A Zimmermann dostarcza swoje produkty na 1szy montaż dla Audi, BMW, Mercedesa czy Porsche także byle czego nie robią :)
Jak nie posmaruje to czasem mogą piszczeć. Ale głównie piszczą klocki, które bardzo pylą a zaciski nie są wtedy regularnie czyszczone.
A no to, że wielu mechaników nie wie, że powinno wyczyścić się jarzmo w miejscu gdzie pracuje klocek i przesmarować go specjalnym smarem. Albo nie robią nic albo walą miedź, która przyśpiesza korozję elektrochemiczną.
W tym przypadku ma dużo wspólnego :D Na tej samej linii i w ten sam sposób robione są klocki na 1szy montaż dajmy na to do Panamery i na AfterMarket do każdego innego auta ;)
Zimmermann ma stosunkowo małą fabrykę i nie mają nie wiadomo jak dużo linii by to rozgraniczać poza tym era super jakości części na 1szy montaż już coraz bardziej przemija, chociażby przykład Opel Insignia gdzie hamulce OEM starczaja na 20-25k (zarówno tarcze jak i klocki).
Zimmerman do Panamery a do zwykłego zacisku to zupełnie inna mieszanka, nie wiem skąd masz takie info :)
Pomijając Waszą rozmowę bo przeczytałem ją teraz, to zamówiłem dzisiaj z rana jednak klocki Zimmerman. Mój mechanik twierdzi, że wszystkie tzn Textar, Lucas/Trw, Zimmerman czy nawet Ate prezentują podobny poziom (dość wysoki) a sam wybrałby właśnie te. Więc żebym się nad tym zbyt długo nie doktoryzował to tak wybrałem;) pozdrawiam