A czemu inna klasa od Golfa? Pomijając względy ideologiczne...
No to czym są te hatchbacki? :) Pseudo-cuope, autem rodzinnym (nie mówimy wyłącznie o Polsce), pociskiem na autostrady czy luksusowym i reprezentatywnym kombi? :D
Printable View
vw nigdy nie stanowił dla Alfy konkurencji. Marki celują w całkowicie inną klientelę. vw do auta dla mas, "tanie" i proste i mdłe aż do bólu. Natomiast bmw i Audi mają już w sobie ten pierwiastek wyższej klasy oraz emocji. Wątpie żeby ktoś chcąc kupić Golfa zastanawiał się czy może nie lepiej Alfę. Podobnie jeżeli ktoś zdecyduje się na zakup Giulietty nie tylko za wygląd to nie będzie brał pod uwagę golfa. A może tak było do tej pory raczej, bo widocznie ktoś na górze w Fiacie chce do tego doprowadzić. Taki kierunek jednak spowoduje zaniżenie poziomu i Alfa będzie równać w dół zamiast wyznaczyć sobie a później może i innym znów kolejne cele do osiągnięcia.
Tak właśnie mi się wydaje. 10-15 lat temu w technologii Alfę i VW dzieliła przepaść, ale teraz?
Nie wiem co dokładnie mają nowe Golfy, ale TSI i DSG mają od dawna... Jakieś komputery typu Alfa DNA pewnie też :P
Nie byłbym taki przekonany natomiast do tego, że ten kto zastanawia się nad Golfem nie kupi Alfy. Bo jeśli dostanie to samo w podobnej cenie + ładniejsze i praktyczniejsze nadwozie to...
i tak weźmie golfa bo Alfa się sypie i nie ma takiego prestiżu wśród sąsiadów jak nowiusieńki golf i można go zalać i jeździć bez końca
czy Giulietta nie mogła mieć przodu tak wystylizowanego?
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...009/12/121.jpg
dużo lepiej by się prezentowała
Marchionne, Marchionne, niemiecki stylista i cała ta ekipa paranoików... Delta jest pięknym autem: zrobili piękne auto, przy którym Giulietta wygląda jak uboga krewna... I co planują? Ano planują likwidacje marki Lancia (bo do tego się te rózne durnowate działania sprowadzają) a świat chcą podbijać mieszanką Mito i Astry IV, z uśmiechem mumina.
Marnie to wygląda.
Alfa gra w pierwszej lidze, lidze z Audi i BMW, aczkolwiek Golfa też można uznać za konkurencje.
Co do Gulietty poczekajmy może jednak na premierę. Nie jest źle. Auto ma być duże, Wygląda ciekawie, na pewno wykonanie i materiały również będą z najwyższej pułki. Auto Generalnie zachowuje bardzo ładne proporcje. Wnętrze jest bardzo ciekawe, nie jest już tylko dla kierowcy...więc coś nowego.
Jednak jak tak dogłębnie przeanalizuje poczynania alfy i porównam do tego co robili "dawniej" to zaczynam rozumieć kolegę Pingwina że się wkur....ia. ;)
Ale nie dramatyzujmy....jakoś to będzie. Poczekajmy
Delta może i jest ładna, ale całą linię boczną i większość deski rozdzielczej ma żywcem przejętą z Fiata Bravo. Więc, o dziwo jest mało Oryginalna. Giulietta jest zaprojektowana od zera i mimo że bazuje na Bravo, nic o tym nie przypomina.
Więc proszę mi nie marudzić i poczekać z oceną aż zobaczycie Giuliettę na żywo.
Wg mnie Giulietta jest prawdziwą Alfą. Prawdziwa Alfa Romeo powinna wzbudzać emocję. Od skrajnie negatywnych do skrajnie pozytywnych.
I czytając ten post tak właśnie jest :P
A ktoś z Was pamięta premierę 156? :) Ja nie, ale kiedyś ktoś na forum się wypowiadał, że też nie wszystkim się podobała... :P
Myślę, że po oględzinach na żywo nikomu nie będzie chciało się pisać o muminkowatych światłach - bo proporcje i linię to auto jak na hatchbacka ma zadziwiające :)