Masz dwa przewody CAN podłączone do radia. CAN A i CAN B. Widocznie rozłączyłeś tylko jeden.
Printable View
Masz dwa przewody CAN podłączone do radia. CAN A i CAN B. Widocznie rozłączyłeś tylko jeden.
Wypiołem tą białą wtyczke. Nie mogę noidzie zadzwonoć, łączy i wyskakuje not connected, a do auta się mogę dodzwonić.
W białej wtyczce są przewody od mikrofonu.
witam, ja też dokładałem navi tyle że do GT, białej szerokiej wtyczki nie mam wcale i telefon działa ok. z tej wtyczki wychodzą złącza do mikrofonu, kable do gsm i gps miałem w wiązce lecz musiałem wymienić podstawę anteny bo ta moja nie miała gpsu. sprawdź ustawienia telefonu,
W radiu nie mam żadnych opcji konfiguracji tel. tylko jakieś połączenia oczekujące, ustawienie operatora i książka telefoniczna. Po próbie połączenia wyskakuje nie połączony i połączenie zakończone, a do auta da się dodzwonić. Drugi problem to navi, mam mapy z netu nagrałem na płytę prędkością x1, x4, x24 i za każdym razem cd error. Wrzuciłem org. płytę z muzyką i hula czyli laser chyba czyta. Mapy miałem z chomika i jeszcze z jakiejś innej stronki znalazłem link na forum.
- - - Updated - - -
Aha mam niepodłączoną ant. gps ale to nie powinno mieć znaczenia.
Podłącz najpierw ten CAN. Bez tego może nic nie funkcjonować.
Też tak myślałem, ale nie chciałem wyciągać radia bez widocznego powodu bo nie mam jeszcze kieszeni na nie i ciężko wychodzi bałem się że wkońcu coś urwę, ale jak mus to mus. Jeśli to zadziała trzeba będzie odżałować te 200 stówki na odkodowanie.
- - - Updated - - -
Dwie stówki:-)
Ale po co? Poczujesz się lepiej znając te 4 cyfry?
Uwierz mi że sposób z rozłączeniem zasilania działa.
Musisz jedynie uzbroić się w cierpliwość i poświęcić kilka godzin. Mi się udało.
No to mnie zmotywowałeś:-) Jutro biorę się do roboty, tylko mi powiedz czy po odłączeniu aku muszę rzeźbić od nowa?
Sparuj raz connecta z Body, a problem już się nigdy nie pojawi. Chyba że wymienisz radio.
Nie rozłączaj aku, tylko wtyczkę zasilającą od connecta z podpiętym canem. No i uwaga na rozładowanie aku, bo cała operacja musi odbywać się na przekręconym kluczu na MAR.