-
Tak, pisze na dole że to autorstwa yoozefa z alfaholików. Tak jak pisałem :) tylko czemu nie podałeś linka z forum???
- - - Updated - - -
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob_sam/22150-166_rozbiorka_czyszczenie_reflektorow_przednich.ht ml
Wystarczyło 6s.......
-
Bo forumowa wyszukiwarka jest... hmmm... powiedzmy nieintuicyjna?
W związku z tym korzystam z wujka google.
Tak czy inaczej efekt został osiągnięty :)
-
Pewnie korzystasz z explorera. Dlatego. Ta przeglądarka gryzie się z większością aplikacji na kompa. W tym z forum. Na normalnych przeglądarkach wszystko działa super. Sprawdzone i porównane z innymi forami. Naprawdę tu działa świetnie.
-
Faktycznie jest fajnie opisane, pozostaje zakasać rękawy i do dzieła, bo kupno nowych to szok cenowy! :)
Podziękował :)
-
a czy ktoś może wie czy soczewki ze zwykłej pasują do ksenonu?? nowe lampy pod h7 depo kuszą o taką wymianę
-
Podejrzewam że tak. Są te same klosze to i pewnie soczewki. Tylko lustra z gniazdem inne. Ale nie miałem nigdy w łapie obu jednocześnie więc nie mam pewności. Tylko po co Ci nowe soczewki??? Przecież to niezniaszczlany element lampy.
-
chodzi mi o odkysnikivw soczewkach
-
nie bęzie pasować. jest inne mocowane żarówki. Wyślij te do firmy WAL -MAR z wrocławia 60 pln za sztukę.
-
różnice w xenonie i nie-xenonie są takie: odbłyśnik, a konkretnie jego część mocująca żarówkę, element obudowy (osadzony na kleju elastycznym), i przesłona (chociaż różnica może wynikać z rocznika - w xenonie miałem z ruchomym skrzydełem - UK/EUR, w zwykłej na stałe). Inny jest też silniczek poziomujący. Niestety inny jest też klej sklejający lampę - w xenonie jest nie-tak-elastyczny i rozbieranie to dramat. W zwykłych lampach klej po wygrzaniu w piekarniku pięknie się rozkleja. Pozostałe elementy są identyczne - obudowa, soczewka, klosz i pozostała część szpeja.
-
Przysłona jest taka sama.