Czy w samochodzie zostawiles glosniki fabryczne? Jaka jest roznica w brzmieniu w porownaniu do radia fabrycznego?
Printable View
Czy w samochodzie zostawiles glosniki fabryczne? Jaka jest roznica w brzmieniu w porownaniu do radia fabrycznego?
ja nie poczułem żadnej różnicy. Może kwestia jeszcze pogrzebania w ustawieniach dźwięku.
Pytam, bo chce poprawic dzwiek w moim samochodzie i nie wiem jak dobre sa fabryczne glosniki i radio w porownaniu do innego sprzetu.
Nie wiedzialem, czy zaczac od wymiany radia czy glosnikow. Skoro mowisz ze po zmianie radia nie ma wiekszej roznicy w jakosci dzwieku, oznacza to ze glosniki sa kiepskie. Moze zaczne od wsadzenia dobrych glosnikow ze wzmacniaczem.
mi się wydaje że zawsze można wykrzesać więcej ze zwykłych głośników, tym bardziej że w brerze złe nie są, kwestia poustawiania wszystkiego :D Jednostka centralna jest najważniejsza :D
porterneonmoże wstrzymaj się z wymianą głośników. Ja teraz jestem w trakcie kładzenia okablowania i póki nie kupie nowych glośników stare mam zamiar podłaczyć pod wzmacniacz. Wtedy zobaczę czy stare są czegoś warte, bo domyślnie i tak drzwi będę wygłuszał i wkładał tam coś lepszego.
Ok, podziel sie prosze jaki bedzie efekt Twoich prac.
Ja poczułem różnice, pogrzen w ustawieniach etc ;)
Ja zbieram się za zmianę głośników, wzmacniacz dla niskich tonów i oddzielny na średnie/wysokie i wygłuszenie dodatkowe drzwi w lato.
no to murgal to stoisz przed podobną pracą. Ja wrzucam 4 kanałowy wzmak w tyl i pod to będzie przód i tył podłączony (w sumie 6 głośników) + subwoofer. Przy okazji wymiaany głośników w drzwiach zrobić dobre wygłuszenie.
Tu masz fajny step by step co do wygłuszenia drzwi. W 159 myślę że podobna robota
http://www.talkaudio.co.uk/ipb/index...0%93-sq-build/
Ja chce zrobić coś mocniejszego, tył odłączam. Poleci 1 wzmacniacz na niskie tony do małej skrzyni, drugi na reszte. Półeczkę na wzmacniacze wrzucę w tylnej części bagażnika.
więc tak, cofam co powiedziałem:) Radio gra o niebo lepiej niż fabryczne. Kwestia pogrzebania w ustawieniach. Jedno mnie martwi że dosyć często się wiesza, restartuje bez powodu;/ u Was też tak niestabilnie? zobaczymy jeśli tak będzie dalej oddam na gwarancji.
Mam jednak jedno pytanie co do podłączenia parrota do zasilania. Jak macie podłączone kabelki żółty i czerwony? Czy jeden nie powinien być podłączony do plusa ze stacyjki, czy może do przycisku start/stop, żeby radio się wyłączało po wyjęciu kluczyka?
Powoli kończę swój pierwszy etap zrobienia głośnej brery, więc za niedługo się pochwalę całokształem.