Zapewne :)
Jakby Ci lało z pod uszczelki 300ml to byś miał fest mokry silnik.
A jeżeli chodzi o spalanie oleju to nie ma reguły. Viader ma dużo młodszy i nowszy silnik. Poza tym inne przebiegi.
Printable View
marek240482, miałem całą obciekniętą + miska na dole wszystko leciało w dół
pouszczelniaj wszystkie wycieki i nie bedzie Ci ubywac a jk juz to te 300 ale na 10tys a nie na 1tys :)
Witam, nie chciałem zakaładc nowego tematu , wiec pytam tu czy ktos moze sie orietuje jak jest srednica gwintu korka spustowego oleju silnikowego ?
Nie jestem pewien, ale chyba 12-13, ale nie twierdzę, ze na pewno niech ktos się jeszcze wypowie
Odgrzeję trochę kotleta. Ale może komuś się to przyda. Swojego 2.4 jtd miałem na półsyntetyku 5w40 bodajże Castrola, ale już nie pamiętam. Ponieważ silnik mam w dobrym stanie (145k km przejechane) postanowiłem na zimę zalać pełnym syntetykiem Motula X-Clean 5w40. Bez żadnych płukanek itp. Nic nie pociekło, nic się nie dzieje. A przelatałem od wymiany jakieś 1500 km. Jak silnik w dobrej kondycji, to nic się nie bać tylko zalewać.
Gratuluje kotleta.
Ameryki żeś nie odkrył. Ja tez jeżdżę na tym oleju. Na liczniku ponad 211kkm i zero problemów.
Lupus, dzięki za informację bo własnie będę coś takiego zmieniał teraz.
P.S Gonzo, troszkę mniej uszczypliwości w Twoich wypowiedziach proszę, gdyż Marek napiernicza, by wszyscy używali szukajki, Natomiast ty głupio dopierniczasz jak poszukał i napisał :)
Dobra juz dobra. Nie napisałem nic złego. Chyba nie będziemy sie obrażać o takie coś.
Jak kumpel kumplowi napisałem i tyle. Także nie dramatyzuj Kaacu:)
Wszystko git Panowie :) Troche Gonzo wystartowal ostro, ale nie ma co sie obrazać. Takze nie chowam urazy. A info zawsze sie moze komus przydac po prostu, choćby już bylo gdzies na forum.