U mnie jak zgaśnie to odpali zaraz bez problemu nie trzeba czekać aż temperatura spadnie...
Printable View
U mnie jak zgaśnie to odpali zaraz bez problemu nie trzeba czekać aż temperatura spadnie...
Zaleje preparat do czyszczenia wtrysków....zobaczymy co sie będzie działo, na razie nie jest to uciążliwe.
Kurde ostatnio opisywałem swoje stare problemy, a dziś wtopa. Wsiadam po pracy do auta, odpalam, zagadała, silnik pracuje jest ok. Pochodził ze 2-3 min, odśnieżyłem Alfe, prubuję ruszyć i gaśnie. Kontrolka wtrysków się nie zapaliła. Tylko aku i olej. Zapalam, chodzi po kilka sekundach gaśnie i w kólka kilka razy. Później odpaliłem i już nie zgasłą, poczekałem chwilkę jak się zagrzał i już nie było problemu, zalałem STP formułą do diesla z anty-żelem, do tankowałem do pełna i zobaczymy, idę teraz jeszcze sprawdzić filtr paliwa, ewentualnie wylać wodę. Na kompie tylko błędy: świeca żarowa - ale palił bez problemu, elektromagnes gaszenia silnika. Maciek-156 ostatnio coś wspominał o tym elektromagnesie ale nie mam pojęcia gdzie tego szukać.
Wszystkie świece wymieniłem na nowe, wtryskiwacze zregenerowałem (nie leją), akumulator nowy 100Ah, ciśnienie niby OK, paliwo z shell`a.
A kurcze i tak przy -15 pali dopiero za 5, 6 razem i to z wielką łaską. Co to może być?
To podgrzej świece ze 3 razy zanim zakręcisz
Czy ta formuła zapobiega żelowaniu się ropy na mrozie??
---------- Post dodany o godzinie 16:53 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:49 ----------
Sprawdziłem już w google ,,
Czyści i utrzymuje układ paliwowy oraz wtrysk w optymalnym stanie. Specjalnie zaprojektowany do stosowania w niskich temperaturach w silnikach Diesla. Zawiera składnik zapobiegajacy wytrącaniu się parafiny, nie pozwalając na zablokowanie przepływu paliwa. Pomaga redukować szkodliwe składniki w spalinach.
Stosuj w przypadku: chwilowych spadków mocy, problemów z silnikem w niskich temperaturach.,, Trzeba będzie kupić...
Powróciła zima, wróciły problemy...znowu problem z odpaleniem...już próbowałem wielu rzeczy, ale tym razem skupiam się na rozruszniku...kolega wymieniał u siebie i ten "nowy" dużo szybciej kręci niż mój, praktycznie jakby benzyniaka odpalał...a mój tak trochę jakby chciał a nie mógł...czy spotkaliście się z czymś takim? Jak się zabrać do wymontowania rozrusznika? Pozdrawiam.
Rozrusznik powinien kręcić tak samo żwawo jak w przypadku benzyny (jasne, że większe sprężanie, ale właśnie po to jest mocnejszy rozrusznik i większy akumulator).
Nie pomogę Ci w sprawie wymiany. Mnie się jeszcze nie zepsuł :D
Koledzy u mnie był problem z odpalaniem, minimalny spadek mocy oraz gasł silnik jak chciałem ostro przyspieszyć (wyprzedzanie), wtedy zapalała się marchewa i musiałem się zatrzymać ponownie odpalić i było ok. Przy spokojnej jeżdzie tylko ciężko odpalał (za 2 razem),spadku mocy nawet nie zauważyłem. Winowajcą okazał się regulator ciśnienia na pompie CR. Teraz jest super, dopiero po wymianie zauważyłem że auto jest zwinniejsze i ładnie pali, jeszcze nie sprawdzałem przyspieszania bo warunki nie pozwalają ale myślę że będzie dobrze.