O Busso trzeba pedantycznie dbać. To już legendarny silnik, ale nie róbmy OT :-)
Chwalcie się wynikami TwinSmarków.
Alfisti zawsze się pozdrawiają na drodze.
Printable View
O Busso trzeba pedantycznie dbać. To już legendarny silnik, ale nie róbmy OT :-)
Chwalcie się wynikami TwinSmarków.
Alfisti zawsze się pozdrawiają na drodze.
9.5L jazda mieszana na oponach 195/55 R15
11.0L jazda mieszana na obuwiu 215/45 R17
Najniżej udało mi się wycisnąć 8.5L ale to żadna przyjemność z jazdy i tylko z czystej ciekawości sprawdzałem
Nie kupiłem 2L silnika by jeżdzić ekonomicznie ale tez bez wariacji do odcinki...
Gazu nie mam bo to jest do zapalniczek albo sprzętu AGD w kuchni ;)
Jeśli chodzi o temat oliwy to nie pamiętam kiedy ostatnio dolewałem ale w sumie wymieniam co max 10.000km lub pół roku i gdzieś tam po drodze zawsze jakiś literek wsiorbie.... tylko że 10000 km to ja robię w ciągu 2 lat (i piszę to zupełnie poważnie) więc generalnia jeżdzę cały czas na świeżym :D
moja brera benzyna (200 KM) pali przy emeryckiej jeździe ok 10 , a normalnie 14l. czy ktoś mnie oświeci czy muszę lać 98 jak w zaleceniach, czy mogę lać tańszą benzynę? czy to bedzie tylko ze szkodą dla mocy, czy tez dla silnika?
GTV 2.0 Twin Spark - na trasie pali mi 9-10L/100km, w mieście około 14-15L/100km. Gazu nie zakładam - profanacja tego modelu jak dla mnie.
mi pali pietnastaka po miescie 147 2.0 ts, a w trasie 8,5 mi sie udało jadac autostrada z wrocławia srednio 140/h na tempomacie. CUD !!!!!!
Czyli stwierdzenie które często słyszałem ,że TS potrafi spalić prawie tyle co 3,0 V6, okazuje się prawdziwe...?:D 16 miasto ,trasa 10-11 nie wypada źle przy mocy ponad 200 koni.....:blink:
To ja chyba mam szczęście - moja Spider TS daje radę około 12 po mieście i na krótkich dystansach do 10km. A nie jeżdżę jak emeryt bo tym autem się nie da :) w końcu i tak mnie trafi żeby dokręcić do 6000.
Nie jeżdżę delikatnie, ale z moja to przesada 2.0 ts ostatnio wyszło 18-20:) Wiem że mam kable do wymiany, może po zmianie trochę spadnie.
Kable? Przy 20l/100 można by za Tobą jechać i sprzedawać paliwo z wydechu ;D
A tak na poważnie, jeśli obroty na jałowym są w normie i tak pali, to ja bym sprawdził: odczyt z ECU > sondy > czujnik temp. > przewody paliwa > wtryski
Moja GTV 2.0TS 155KM pali 10-13 LPG;)