Nie wiem co masz na myśli przez cykanie. Ale cykanie w moim rozumieniu to właśnie nie wyregulowane zawory. Przy czym delikatne cykanie V6TB to normalna cech charakterystyczna.
Printable View
Nie wiem co masz na myśli przez cykanie. Ale cykanie w moim rozumieniu to właśnie nie wyregulowane zawory. Przy czym delikatne cykanie V6TB to normalna cech charakterystyczna.
Byłem u gazowników wszystkie mapy się zgadzają, doprowadze auto do dobrego stanu i jade na hamownie
No no ogarnij autko i jedź na hamownie jestem ciekaw ile wypluje:P
Skoro zapala ci się marchewa na lpg to lpg jest do d.....wyregulowane albo samo lpg jest zle dobrane.pomawiam pytanie co to za lpg?
barakudy wtryski, parownik http://allegro.pl/zavoli-zeta-s-redu...533472198.html o taki :)
Nie wiem czy to zavoli to jest odpowiedni wybór do turbo i zapotrzebowania v6'ki na paliwo - trzeba by zobaczyć osc z jazdy.
Sterownik?
Zrób fotki tej instalacji
Dodano po 4 minutes:
Nie mogłeś wsadzić lepszego reduktora?
sterownik stag 300-6 IS, no ja nie mogłem bo to robił mi gazownik powiedział że będzie dobrze.. narazie musze znaleźć przyczyne gdzie mi olej pobiera, potem uszczelnie silnik, zrobie hamownie jak bedzie serie to ogarne gaz i tych gazowników :)
A więc panowie już troche ogarnołem alfe, sprawdziłem dolot, poprawiłem połączenia, ale mi się wąż ten od odmy z kolektorem i tam jest zaworek jednokierunkowy, niestety to mi się rozwaliło, było bardzo sztywne, a więc troche to poprawiłem, jeździłem jeździłem i dziś po mocnej jeździe przy 150 km/h pokazał mi się błąd wtrysku, obstawiam że to znów odchylenie ciśnienie doładowania stan krytyczny bo już tak było wcześniej, na co teraz patrzeć ? Czy dam rade dostać całe te wężyki od odmy do kolektora i ten trójnik wraz z zaworkiem jednokierunkowym ?