Albo coś robić dobrze, albo w ogóle za nic się nie zabierać. Taki jest moje zdanie ;) Nie kosmetyk, a jeśli już to kosmetyki. Jeśli masz na myśli pasty do polerowania to np Menzerna
Printable View
Zeby zrobic cos dobrze, to tak jak wiekszosc na forum radzi, nie myj auto i nie kladz wosku. Zrob od A do Z wszystko :) Nie musisz kupowac za setki zł zestawów... Od takich pielęgnacji od "niedzieli" są testery, ktore spokojnie wystarcza ci na 3-4 auta:)
za około 120 zł masz zestaw Menzerny 500, 2500 oraz 4000 po 250 ml.
ja np kupiłem tylko 500 250 ml do tego Megsa UC a pożniej zależy od ciebie czym zabezpieczysz. Pamietaj, że np wosk starczy ci na wiele razy, tak samo UC.
Myślę, że spokojnie w 250 zł na start się zmieścisz.
Wielu z was tylko porusza temat past polerskich , a gdzie przygotowanie lakieru do polerowania ? Po umyciu samochodu lakier nadal jest strasznie brudny mówię tu o smole która nawet znajdzie się na dachu , opiłkach metalicznych , pozostałościach po owadach . Jeśli faktycznie zabieracie się za polerkę należy się doposażyć środki do usuwania smoły , opiłków metalicznych a co najważniejsze glinki która zbierze wiekszość syfu z lakieru . A jeśli chodzi o pasty polerskie to fakt Menzerna ma naprawdę dobre produkty .
Glinka to podstawa, Fg400 nie radzi sobie tak dobrze jak zielony korek 3M.
Odswieze temat z prosba o ocene zestawu do mojej bialej Julki:
Soft99 Surface Smoother Mini Glinka 100g
Nielsen Cyclone APC 1000 ml
Flexipads aplikator ręczny polerski dwustronny
Meguiars Ultimate Compound
Mainz Pristine - cleaner 500 ml
Soft99 White Soft Wax
Pytanie - co zrobic z dachem panoramicznym? Sa na to jakies dodatkowe preparaty? No i czym zrobic matowe czarne plastiki na zewnatrz drzwi?
Dzieki z gory za ocene i rady.
Zestaw ok.
Na dach kładziesz "niewidzialne wycieraczki" czyli np. RainX.
Plastiki na zewnątrz to Koch Chemie Nano Magic Plast Star :top:
Na dach cenowo polecam niewidzialna wycieraczke z K2, trzyma dosc dlugo, tylko najlepiej przelac ja do atomizera jakiegos i psikac bezposrednio na szybe. (wczesniej dobrze umyta i odtłuszczoną)
Na plastiki z zewnatrz Mainz Rhapsody daje rade :) (tez dobrze trzeba umyć APC, a pozniej odtłuścić by wydłużyć żywotność)
A możecie polecić po prostu jakiś dobry szampon? Taki, który poradzi sobie ze zwykłymi zabrudzeniami? Może jestem jakiś inny, ale szkoda mi tracić tyle czasu na takie dokładne bawienie się z czyszczeniem.