Zagazować można jedynie 1.8MPI 140KM.
Printable View
Zagazować można jedynie 1.8MPI 140KM.
Frajdy z jazdy z 1.8 MPI nie ma. Technologia gazowania JTS-ów jest podobno dostępna, ale kosmiczne pieniądze kosztuje.
a nie wiem ile w tym prawdy przy wtrysku bezpośrednim z instalacją gazową i tak musi spalać benzyne także marne oszczednosci
Mialem podobny dylemat. Jezdzilem nissanem primera z99 roku przez 6 lat. Zero napraw. Pojawila sie decyzja o zakupie "awaryjnej" i kosztownej Alfy, pewnie dlatego ze zycie jest za krotkie zeby jezdzic nudna puszka nissana. Mimo tego, ze jestem raczej skapcem, nie zaluje tej decyzji. Kosztowny serwis Bella wynagradza mi codziennie doskonala jazda i wygladem. Szczerze polecam.
Jesli chodzi o ekonomie to nawet mi na felgach "19 schodzi na trasie do 5-5.5L(85km/h -ale kto tak jezdzi :D ) na 6-tce przy 130-140 okolo 7L, po miescie 10L. Na "17 napewno o wiele ekonomiczniej wyjdziesz. Na czerwonym dieslu mozna jezdzic, bedzie jeszcze taniej :P
Koszty czesci raczej srednie w porownaniu do Volvo s60, bo to technologicznie troche lepszy Opel. W porownaniu z 159 Opli vectra C jest w Polsce pelno, zawsze na szrot mozna podjechac, i cos znajdziesz.
Na 17" wcale mniej nie pali. Chyba że jesteś mistrzem ekonomicznej jazdy ;-)
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Dodano po 2 minutes:
Dokładnie. Benzyna jest dawkowana w celu chłodzenia wtryskiwaczy. To raczej taka gratka dla koneserów. Bo jeśli ktoś robi duże przebiegi to z ogólnie znanych względów pewnie JTSa nie kupi ;-)
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Fakt świetnie się prezentuje. I równiez szukam w takiej czerwieni jak Twoja dareknewry i z chromowanymi lusterkami.
Nie wątpię:) A znacie Panowie kogoś sprawdzonego i konkretnego, kto bardzo pomaga bądź sprowadza AR159?
Nie ukrywam, że wolałbym kupić auto poprzez speca w tej marce, który przetrzepie egzemplarz zanim kupię?
Może jakiś forumowicz planuje sprzedaż?