W Lublinie masz ASO Alfa Romeo, chyba cos powinni wiedziec o alfach
Printable View
W Lublinie masz ASO Alfa Romeo, chyba cos powinni wiedziec o alfach
No proszę Cię :-P Zapytaj kogoś w ASO o wyłączanie EGR bądź usuwanie klap wirowych... Po pierwsze nie mogą tego zrobić, po drugie kilku kiedyś próbowało mi wmówić, że po czymś takim auto nie będzie sprawnie jeździć :-D
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
nie nie ASO nie ;) chyba że masz ochotę na wypakowanie kasy na 3/4 zbędnych rzeczy. W lubelskim to tylko forum, kanał i trochę chęci ;)
To chyba jasne, ze w ASO nie usuna Ci EGR a kolektor wola wymienic na nowy. Jednak nie tylko to sie w samochodach robi/naprawia, serwis jest i mozna z niego korzystac jak ktos nie ma zaufanego mechanika.
U mnie nie ma ASO najblizsze w Rzeszowie a mechanicy w miescie to boja sie alf i tu jest problem :)
Mam pytanie bo moja AR tez lubi przez chwile przykopcić na nierozgrzanym silniku. Dzieje sie to tylko wtedy kiedy odpalam auto po zimnej nocy. Zazwyczaj dopiero po wyjechaniu z osiedla i dolaczeniu sie do ruchu. Nie jestem pewien ale chyba nie zawsze to wystepuje. (lub nie widze w lusterkach ;P) Dodam że wywalony jest DPF, EGR i klap także nie mam.
Musze sie jeszcze przyjrzec ale mozliwe ze mam termostat do wymiany, nie jestem pewien czy odpowiednio sie nagrzewa silnik. Prawdopodobnie zbyt wolno.
Moim zdaniem jest to normalne... właściwie każde auto przy odpaleniu (jak jest zimne) dymi na biało (jak by para leciała z tłumika) Tym bardziej że na dworze po 1-5stopni.
Ale być może się mylę. Znaczyło by to że każde auto jest popsute-przynajmniej te na które ja zwróciłem uwagę.
Dolaczam sie do kolegi Saubs moja AF 2.4 jtd tez dymi ale sadze ze to poprostu para z tlumnika bo zadko ktory samochod po zimnej nocy a tym bardzoej mrozie stojacy na polu tak ma ;-)
u mnie tez dymił na zimnym, wymieniłem ostatnio termostat przez to że nie dogrzewał oraz świece żarowe i o
dziwo problem znikł;)
U mnie dymi parę minut ale to para. Auto stoi pod chmurką.
No więc to normalne.. Przybliżyłem się troszkę i dym nie gryzie ;PPP Zresztą nawet jeśli część to spaliny to mając wywalony DPF, EGR gdzieś to musi uciec.