Napisał
Competizione
Największą wadą 2.0 V6 TB jest brak podstawowych części eksploatacyjnych silnika np. zestawu do wymiany rozrządu (nawet oryginalnego). Drugą bolączką jest to, że zapewne silnik ten był na 99% źle eksploatowany i zapomnij o 205 CV- będzie miał około 170 CV. No i bardzo duża niewiedza mechaników na temat tego silnika- mało kto widział coś takiego na oczy. Też szukam GTV 3.0 bo miałem 166 z tym silnikiem i bardzo mile wspominam (poza Sportronic'iem). Również myślę nad gazem w GTV, dla mnie to nie jest żadna profanacja, tylko po prostu ponad połowa kosztów paliwa- po co mieć litr PB za 5,06 jak można mieć litr LPG za 2,48. Dobrą sekwencję założysz za 2500-3000 zł bo już temat obadałem, mogę Ci polecić gaziarza z Wielunia- jest dobry, założył LPG do JTS w 156 i samochód jeździ po dziś dzień bez żadnej awarii, a ponad 60 k km zrobił. Pamiętaj, że AutoGAZ może być ze średniej półki- jeżeli dobrze założony to praktycznie spalanie na LPG masz takie same jak na PB- bo jak gazownik lipny to choćby Ci 5 gen. za 7 000 zł założył to samochód nie będzie jeździł. Warto założyć LPG pod OBD wtedy mapa gazu ustawia się pod mapę benzyny i nawet nie poczujesz że jedziesz na LPG a będziesz miał świadomość że jedziesz za ponad 50 % mniej. Uważam, że lepiej nie szczędzić na częściach do GTV i tak te pieniądze wydać niż na takie głupoty jak PB.