Ale dwie na raz by się przepaliły? Wymieniał ktoś już je ? Macie jakieś zdjęcia ?
Printable View
Ale dwie na raz by się przepaliły? Wymieniał ktoś już je ? Macie jakieś zdjęcia ?
Nie znalazłem a przejrzałem praktycznie wszystko. Można prosić o linka ?
Wyciągasz przycisk, żeby rozebrać go na drobne elementy musisz go rozlutować (na dole sa luty konkretnie dwa) następnie wyciągasz plastikową podstawę , odlowujesz diodę, podmieniasz ją na inną i to wszystko. Przycisk ma dwie diody, jedna to podświetlenie załączane razem z światłami pozycyjnymi, druga pomarańczowa to dioda pracy.
Możliwe ze spalily się dwie ?
Szanse są zawsze. Chociaż bardziej stawiam na przycisk,pewnie gdzieś nie łączy na styku, rozbierz, popraw luty i sprawdź. Być może przycisk zalany był i diody szlag trafił.
Dziwny zbieg okoliczności. Fotele działają a dwa przyciski nie działają :)
Jeszcze jedno pytanie. Jak go wyciągasz ? Podważasz czy ściągasz plastikowe elementy fotela , rączkę do regulacji itp itd
Btw, możemy jednak wrócić do mojego tematu również? Czy to że nie pokazuje nic na przycisku przy sprawdzaniu na mierniku to oznacza, że cała mata do wymiany czy raczej tylko coś z kablami lub jakimś przekaźnikiem?
Nie bardzo wiem w jaki sposób mierzyłeś... Jeżeli mata byłaby spalona to przycisk działałby normalnie, normalnie załączał maty (świecił się) jedynie maty by się nie grzały. Opisz dokładnie w jaki sposób i gdzie mierzyłeś. oczywiście,mam nadzieje,że kostkę miałeś wpiętą w przycisk (wiem to oczywistość,no ale..)